per fles
€ 11,80
11,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lenotti Rosso Passo Collezione In Botte

(1 klantbeoordeling)

Deze Italiaanse wijn van Cantine Lenotti bestaat voor 50 % uit merlot druiven en 50 % sangiovese. De druiven worden na zachte persing, gedurende 6 tot 8 dagen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur tussen 22 en 24°C. Houtrijping vindt plaats op eikenhout, waarna de wijn gebotteld wordt. De wijn is intens robijnrood van kleur en heeft aroma’s van bessen en delicate houttonen. De wijn is full-bodied, fluweelachtig, harmonieus en heeft een complexe structuur.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Veneto, in de heuvels ten oosten van het Gardameer.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij geroosterd of gegrild vlees, wildgerechten en pittige kazen.

Extra informatie

Deze Italiaanse wijn van Cantine Lenotti bestaat voor 50% uit merlot druiven en 50% sangiovese. De druiven worden na zachte persing, gedurende 6 tot 8 dagen gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur tussen 22 en 24°C. Houtrijping vindt plaats op eikenhout, waarna de wijn gebotteld wordt. De wijn is intens robijnrood van kleur en heeft aroma's van bessen en delicate houttonen. De wijn is full-bodied, fluweelachtig, harmonieus en heeft een complexe structuur.

1 beoordeling voor Lenotti Rosso Passo Collezione In Botte

  1. Knockaert Peter. 15 december 2019

    Wat een lekkere wijn!! Perfect in de mond, zalig in de afdronk!!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *