per fles
17,35
16,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Leonce Vermouth Extra Dry

Leonce Vermouth Extra Dry is van 100% sauvignon blanc gemaakt. De wijnbasis is sauvignon blanc geproduceerd in de Domaine des Fumées Blanches (zuidwest Frankrijk). Die wijn is versterkt met eau de vie van sauvignon blanc (een destillaat), en vervolgens verrijkt met een soupçon van aromatische kruiden en fruit zoals citrus, roze grapefruitschil, bittersinaasappel, mandarijn, citroen, limoen, lychee, viooltjes, zoethout, alsem en salie.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Zuidwesten van Frankrijk

Wijnkaartbeschrijving

Deze vermouth wordt gemaakt in Bordeaux door Françous Lurton en is een mooie blend van met zorg geselcteerde kruiden en fruit met witte sauvignon blanc wijn. Heerlijk met ijs!

Wijnspijssuggestie

Heerlijke als aperitief on the rocks. Daarnaast kan deze versterkte wijn ook goed gebruikt worden in een cocktail!

Extra informatie

Gecreëerd door Sabine & François Lurton: Léonce Vermouth Extra Dry is een eerbetoon aan Léonce Recapet, de overgrootvader van François. Recapet was een innoverende distilleerder en bevlogen pionier op het vlak van de wijnbouw. Zijn nalatenschap, samengevoegd met hedendaagse vakkennis en ervaring op het gebied van wijnbouw, heeft ervoor gezorgd dat Léonce, geclassificeerd als wijn, in alle opzichten de complexiteit toont van het druivenras sauvignon blanc, de specialiteit van François.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Leonce Vermouth Extra Dry” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *