per fles
€ 7,00
6,40
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Impossible Colombard Sauvignon Blanc

(1 klantbeoordeling)

Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Geschikte keuze als apéritief, en ook bij vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in de Languedoc.

Wijnkaartbeschrijving

Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren.

Wijnspijssuggestie

Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.

Extra informatie

'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit.


Deze wijn is gemaakt van de bekende Gascogne blend: Colombard en Sauvignon Blanc. Deze druiven voelen zich het prettigst in gebieden met een koel klimaat. Omdat de Languedoc relatief koele zones kent worden deze druiven hier succesvol verbouwd zoals de L'Impossible bewijst.


Proefnotities: Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Jong drinken met een serveertemperatuur tussen de 10 en 12 C.


1 beoordeling voor L’Impossible Colombard Sauvignon Blanc

  1. Mieke Nicolaï 5 maart 2021

    Heerlijk frisse ietwat fruitig wijntje

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *