per fles
€ 6,25
5,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

L’Impossible Grenache Rose 0.375 liter

Donkerroze, droge rosé, met in bouquet en smaak een combinatie van rode vruchtjes (als aardbeien) en kruidige impressies. Vormt een passende omlijsting voor tapas, antipasti, salades, gebakken of gegrilde gerechten (zoals vis, gamba’s, lamskoteletten), pasta met garnalen en pizza.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Geselecteerde percelen in de Languedoc.

Wijnkaartbeschrijving

Donkerroze, droge rosé, met in bouquet en smaak een combinatie van rode vruchtjes (als aardbeien) en kruidige impressies.

Wijnspijssuggestie

Tapas, antipasti, salades, gebakken of gegrilde gerechten (zoals vis, gamba's, lamskoteletten), pasta met garnalen en pizza

Extra informatie

'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. Grenache is een zeer mediterrane druif, want hij groeit voornamelijk rond het westelijk deel van de Middellandse Zee. Hitte noch droogte worden door de grenache gevreesd. In veel Zuid-Franse rosés speelt deze druivensoort de eerste viool, zo ook in deze L'Impossible. Proefnotitie: Donkerroze, droge rosé, met in bouquet en smaak een combinatie van rode vruchtjes (als aardbeien) en kruidige impressies. De wijn is geheel op dronk en komt het beste tot zijn recht bij een serveertempertuur tussen 10 en 12 C.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L’Impossible Grenache Rose 0.375 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *