per fles
€ 7,70
7,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lindenhof Chenin Blanc

  • Uiterst vakkundig gemaakte wijn
  • Met de zo kenmerkende Zuid-Afrikaanse geur en smaak
  • Fris en evenwichtig van smaak
  • Lekker bij frisse (vis)salades of gebakken vis

Smaakvolle, droge witte wijn uit Zuid-Afrika met een krachtig en fruitig aroma. De frisse, evenwichtige smaak combineert heel goed met frisse (vis)salades of gebakken vis.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Extra informatie

De druiven voor de Lindenhof-wijnen komen uit de regio Paarl. Deze wijnstreek ligt ten noordoosten van Kaapstad, net boven de beroemde Stellenbosch-wijnstreek. Lindenhof is de naam voor een serie uiterst vakkundig gemaakte wijnen met de zo kenmerkende Zuid-Afrikaanse geur- en smaakeigenschappen.

De chenin blanc is afkomstig uit de Loire-streek in Frankrijk en is waarschijnlijk door de Hugenoten meegenomen naar Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse naam voor deze druivensoort is steen. Beide benamingen komen echter voor.

Drinken bij
Prima bij frisse (vis)salades of gebakken vis.

Proefnotitie
Smaakvolle, droge witte wijn met een krachtig en fruitig aroma. De frisse smaak ontwikkelt zich evenwichtig en eindigt met wederom veel fruit in de afdronk.

Houdbaarheid
Direct na de oogst tot één jaar daarna het best van smaak. Indien gewenst te bewaren tot twee à drie jaar na de oogst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lindenhof Chenin Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *