per fles
€ 13,70
13,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lomond Merlot

Fruitig en kruidig, krachtig en vol. Opvallend zijn de kenmerkende merlotaroma’s van bes, kers en kruizemunt. Het rijpe fruit en de 16 maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout geven de wijn een ronde afdronk met een ‘spicy’ accent.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De wijngaarden zijn omgeven door de berg Ben Lomond, waarnaar deze serie terroirwijnen is vernoemd. De druiven, ook merlot, groeien op hoogten variërend van 50 tot 100 meter. Die variatie in hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Fruitig, kruidig, krachtig en toegankelijk. Een stevige Merlot met bes-, kers en kruizemunttonen en een 'spicy', ronde afdronk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij rood vlees, zoals biefstuk, steak of entrecote, maar ook heerlijk bij varkensrollade of bijvoorbeerd gevulde kalkoen.

Extra informatie

Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt ruim ten zuiden van Kaapstad, daar waar in het binnenland de invloed van zowel de Atlantische als de Indische Oceaan merkbaar is. Op de voor wijnbouw zuidelijke breedtegraad is het verschil tussen dag- en nacht- en zomer- en wintertemperatuur klein. Oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan in het noordelijker gelegen Stellenbosch. De druiven, ook merlot, ontwikkelen zich gelijkmatig met veel suiker en voldoende zuren. Het resultaat is een fruitige, kruidige, krachtige wijn. Zestien maanden lagering op nieuwe vaten van Frans eikenhout maken de mollige Merlot ronder en geven deze geurige, smeuïge wijn een 'spicy' afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lomond Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *