per fles
€ 20,90
20,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Lomond Smv (Syrah Mourvedre Viognier)

De Lomond Syah Mourvedre Viognier is een wijn die verrast want een witte druif toevoegen aan rode druiven is niet alledaags. Lomond verbouwd de druiven op duurzame wijze. En zij zorgden voor een uitgekiende blend waarbij het uiteindelijke resultaat verrassend is. De wijn heeft een levendige, robijnrode kleur met florale tonen en aroma’s van rijp rood fruit, peper en kruidnagel. De smaak is intens met kruiden en de tannines zijn zijdezacht.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Cape Agulhas

Wijnkaartbeschrijving

Geslaagde en verrassende blend met florale tonen en aroma's van rijp rood fruit.

Wijnspijssuggestie

Mooi bij een gerecht met ree maar ook lekker bij vleesstoofschotels.

Extra informatie

Lomond Winery is genoemd naar Mount Lomond en ligt in de Cape Agulhas appelatie, het zuidelijkste punt van Afrika. Dichtbij de oceaan worden de wijngaarden koel gehouden door winden die waaien van de Atlantische en Indische Oceaan. Lomond en de viticulturist Wayne Gabb hebben zich van meet af aan sterk gefocused op de juiste match tussen druivenvarieteit en bodemsoort. Bij analyse van de 120 hectare grote wijngaard zijn 18 bodemsoorten vastgesteld. Op basis van de beste match specialiseren zij zich in syrah, merlot, mourvedre en sauvignon blanc, viognier en semillon. De wijnbouw is duurzaam. De syrah (81% van deze blend) komt uit een perceel op een noordhelling aan de zonkant, net 7 km van zee. De bodem is er kiezelhoudend en bestaat verder uit verweerd graniet. De mourvedre (13% van de blend) komt uit een perceel van een halve hectare met zanderige en leemrijke ondergrond, ook op de noordelijke helling. De viognier komt van een op het noorden gelegen wijngaard met een zand- en kiezelhoudende bodem. De syrah is gevinifieerd in RVS vaten. De mourvedre onderging de gisting in open vaten. Voor de viognier startte 1/3 deel van de gisting in RVS vaten, waarna de rest van de gisting voltooid werd in gebruikte houten vaten van 300 liter. Hierna werd de geblende wijn gerijpt gedurende 12-14 maanden in nieuw en gebruikt Frans eiken. De wijn heeft een levendige, robijnrode kleur met florale tonen en aroma's van rijp rood fruit, peper en kruidnagel. De smaak is intens met kruiden en de tannines zijn zijdezacht.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lomond Smv (Syrah Mourvedre Viognier)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *