per fles
€ 17,30
16,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco – G.D. Vajra

De Langhe Bianco Dragon komt uit de Luigi Baudana wijngaard. Na de overname ervan door de familie Vaira, is Giuseppe hier verantwoordelijk. Naast Chardonnay en Sauvignon Blanc wordt tegenwoordig voor deze wijn een klein deel Nascetta en Riesling van Aldo Vaira gebruikt. De oogst is handmatig en de vinificatie vindt plaats bij 16 graden in RVS. Ook de lagering tot de lente is in RVS. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen. De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De Cerretta Piani wijngaard ligt in Serralunga d'Alba. De Chardonnay en Sauvignon Blanc staan op een perceel halverwege de helling. De ondergrond bestaat hier uit materiaal uit het Helvatian tijdperk

Wijnkaartbeschrijving

Bijzondere, opwekkende witte wijn uit de Piemonte met florale en fruitige tonen.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief, bij salades en als begeleider van vis en gevogelte.

Extra informatie

Het wijnbedrijf G.D. Vajra werd in 1972 door Aldo Vaira gesticht. Van zijn grootvader erfde hij wijngaarden in de hoogstgelegen gemeente van Barolo, Vergne. Met zijn vrouw Milena bouwde hij het bedrijf op, met het doel wijn te produceren onder eigen label. De wijnen worden uitsluitend van eigen druiven vervaardigd. In de loop van de jaren zijn dochter Francesca en de zonen Giuseppe en Isidoro ook in het bedrijf actief geworden. Het is een bijzonder familiebedrijf dat door veel innovatie en samenwerking met de universiteit van Turijn een reputatie heeft opgebouwd waarmee zij tot de top van de Barolo behoren. Waar Aldo Vaira ooit startte met de familie wijngaard, is het eigendom van het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan 40 ha. Het domein Luigi Baudana uit Serralunga d'Alba werd enkele jaren geleden overgenomen. De Langhe Bianco Dragon is van Chardonnay en Sauvignon Blanc stokken die Baudana begin jaren 80 aanplantte. De familie Vaira besloot om deze aanplant te koesteren op basis van laag rendement en mooi rijp fruit. Om de wijn meer diepte en verfijning te geven, wordt een klein deel van de locale druif Nascetta en de Riesling van Aldo Vaira toegevoegd. Alhoewel Giuseppe Vaira de leiding over het Baudana domein heeft, wordt de wijn door Vajra als Luigi Baudana op de markt gebracht. De oogst is handmatig en de vinificatie vindt plaats bij 16 graden in RVS. Ook de lagering is in RVS. De wijn is lichtgeel en heeft geuren van bloemen en fruitige tonen. De smaak is rond met een sappige ondertoon van rijp fruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Luigi Baudana Dragon Langhe Bianco – G.D. Vajra” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *