per fles
€ 45,50
44,95
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 6 flessen

Finca Los Nobles, Malbec Verdot – Los Nobles

De Malbec en Verdot druiven voor deze bijzondere wijn staan door elkaar in een 9 jaar oude wijngaard in Lujan de Cuyo, op 1 5 meter hoogte. Dit zijn de uitlopers van de Andes. De werkwijze in de wijngaard is biodynamisch. Lagering in Franse eiken vaten, 18-2 maanden en daarna 18 maanden flesrijping.

De Los Nobles Malbec Verdot is donkerrood en heeft aroma’s van bramen, cassis en vijgen maar ook vanille, koffie en ceder. Het is een indrukwekkende en mondvullende wijn met kruidige tonen en een intense, fluwelige afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet
  • Bevat eiwitbestanddelen

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

In Las Compuertas, Lujan de Cuyo.

Wijnkaartbeschrijving

Een indrukwekkende wijn met kruige tonen en een fluwelige afdronk.

Wijnspijssuggestie

Fijne rood vleesgerechen en stoofvleesgerechten.

Extra informatie

In 1901 werd dit wijnbedrijf in Lujan de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. Het is daarmee een van de weinige wijnbedrijven in Argentinie dat voor meer dan 110 jaar eigendom is gebleven van de oprichters. De Malbec en Petit Verdot druiven worden verbouwd in de Finca Los Nobles wijngaard die ligt in Las Compuertas, een district van Lujan de Cuyo. De leeftijd van de stokken in 90 jaar! In de tijd dat de wijngaard aangeplant werd, was het gebruikelijk verschillende soorten door elkaar te planten. De Malbec en Petit Verdot zijn beide varieteiten die laat rijpen. Zodoende werden deze in een perceel geplant. In het perceel heeft Malbec de overhand. De wijngaard ligt op een hoogte van 1050 meter boven de zeespiegel. Dit zijn de uitlopers van de Andes.


De werkwijze in de wijngaard is biodynamisch. De druiven worden gelijktijdig, handmatig geoogst en de opbrengst in 28 hl/ha. De trossen worden ontsteelt en de beste druiven worden geselecteerd. Eerst wordt skincontact toegepast voor 7-10 dagen. Daarna volgt de vinificatie in een groot RVS vat. Dan wordt de jonge wijn in nieuw Frans eiken vaten gerijpt gedurende 18 tot 20 maanden. Daarna krijg hij nog 18 maanden flesrijping.


Deze bijzondere wijn is donkerrood en heeft aroma's van bramen, cassis en vijgen maar ook vanille, koffie en ceder. Het is een indrukwekkende en mondvullende wijn met kruidige tonen en een fluwelige afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Finca Los Nobles, Malbec Verdot – Los Nobles” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *