per fles
12,30
11,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Luigi Bosca La Linda Private Selection Smart Blend

Uit twee verschillende wijngaarden in Maipú stelde Luigi Bosca deze Smart Blend samen: de Don Leoncia wijngaard en de El Paraíso wijngaard. De wijngaarden liggen op 780 meter hoogte en de leeftijd van de stokken is 30 jaar. De wijn heeft een bouquet waarin rijpe bessen, zoethout en paddestoelen zijn te herkennen. Het effect van de houtlagering geeft de wijn verfijning en complexiteit. De smaak is vol en fris tegelijk en de afdronk is lang nablijvend.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

El Paraíso wijngaard in El Paraíso en Don Leoncio wijngaard in Barrancas.

Wijnkaartbeschrijving

Bijzondere blend uit Maipú, in de uitlopers van de Andes. Luigi Bosca maakt er deze volle, rijke wijn.

Wijnspijssuggestie

Bij wild, stoofschotels van wild en harde kazen.

Extra informatie

In 1908 werd dit wijnbedrijf in Luján de Cuyo opgericht door Leonciu Arizu, afkomstig uit Navarra in Spanje. Momenteel bouwen de derde en vierde generatie van deze familie het bedrijf verder uit. Het is daarmee één van de weinige wijnbedrijven in Argentinië dat over meer dan 110 jaar in eigendom is gebleven van de oprichters. Daar zijn ze met recht trots op. In 1989 stond de familie mede aan de basis van de vaststelling van Argentinië's eerste DO (gecontroleerde herkomstbenaming) voor Malbec in Luján de Cuyo dat gelegen is in Mondoza. Deze Smart Blend bestaat uit Cabernet Sauvignon, Syrah en Tannat. De wijngaarden liggen in Maipú in de provincie Mendoza op 780 meter hoogte. De verschillende druivensoorten hebben een leeftijd van 30 jaar en worden ieder bij optimale rijpheid geoogst. De trossen worden ontsteelt en de vinificatie gebeurt in RVS bij 28 °C. De rijping in eiken vaten duurt daarna 6 maanden. Dan vindt de assemblage plaats. Op het etiket wordt de hand van de wijnmaker en de druif afgebeeld. De wijn met deze opmerkelijke samenstelling heeft een bouquet waarin rijpe bessen, zoethout en paddestoelen zijn te herkennen. Het effect van de houtlagering geeft de wijn verfijning en complexiteit. De smaak is vol en fris tegelijk en de afdronk is lang nablijvend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Luigi Bosca La Linda Private Selection Smart Blend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *