per fles
14,99
13,05
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

M. Chapoutier Banyuls 0.5 liter

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Michel Chapoutier is de pionier van de biodynamie in de wijnbouw. Hij wordt gezien als één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij een levende legende genoemd. Bij de productie van Banyuls worden druiven gebruikt van oude stokken. Michel Chapoutier geeft de voorkeur aan het gebruik van 90% grenache, de overige 10% bestaat uit diverse andere variëteiten. De wijn heeft impressie van zwart maar ook gestoofd fruit en cacao. De smaak is zondoorstoofd en met fijne tannines. Blijft mooi na door het weelderige zoet.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op de leisteenhoudende heuvels van de Catalaanse Pyreneeën.

Wijnkaartbeschrijving

Zondoorstoofde wijn met veel fruit en een hint van cacao.

Wijnspijssuggestie

Perfecte combi met pure chocolade desserts, maar ook met rood fruit desserts. Ook mooi bij blauwe schimmelkazen.

Extra informatie

Banyuls is een franse appellation contrôllée voor versterkte dessertwijnen. Bij de productie worden druiven gebruikt van oude stokken. Michel Chapoutier geeft de voorkeur aan het gebruik van 90% grenache, de overige 10% bestaat uit diverse andere variëteiten. De wijngaarden liggen op hellingen met leistenen bodem en op aangelegde terrassen op de uitlopers van de Catalaanse Pyreneeën in de Roussillom. Men is erop uit de druiven zeer rijp te oogsten. Dit gebeurt handmatig. Bij binnenkomst worden de trossen ontsteelt en gekneusd. De vinificatie duurt lang en er wordt een methode gehanteerd van toevoeging van wijnalcohol om de extractie van aroma's en tannines te bevorderen. Hierna volgt rijpingvan de wijn in grote vaten gedrurende 16 à 20 maanden. Jong heeft de wijn een granaatrode kleur, met leeftijd evolueert hij naar mahonie. In de geur heeft hij impressie van zwart fruit maar ook gestoofd fruit en tonen van cacao. De smaak is zondoorstoofd en de fijne tannines zorgen voor het evenwicht. Blijft mooi na door het weelderige zoet.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Banyuls 0.5 liter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *