per fles
€ 40,95
40,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Cornas “Les Arenes”

Intens, diepe purperkleur. In het parfum rijp fruit als frambozen en zwarte bessen. De vlezige smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Rijpe tannines dragen bij aan de prachtige structuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Tegen de hellingen direct achter het dorp.

Wijnkaartbeschrijving

Purperkleurig, in de neus rijp fruit als frambozen en zwarte bessen. De volle smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Rijpe tannines dragen bij aan de prachtige structuur.

Wijnspijssuggestie

Bij gebraad van wildzwijn, bij haas en bij Côte de Boeuf. Harde kazen zoals Laguiole, Bleu d'Auvernge en Gruyère.

Extra informatie

Het dorp Cornas ligt aan de rechterkant van de Rhône, ongeveer zes kilometer ten noordwesten van Valence. De wijn hier ontleent zijn klasse aan de beschutte, hellende wijngaarden (waar terrasbouw vaak noodzakelijk is), aan een bodem met graniet en kalksteen en aan een relatief droog en warm microklimaat. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De met de hand geoogste druiven worden na binnenkomst ontsteeld en ondergaan een klassieke vinificatie. De gisting duurt ongeveer 10 dagen waarna de druivenschillen nog zo'n drie weken in contact blijven met de jonge wijn voor een optimale maceratie. Na de malolactische gisting rijpt de wijn voor de botteling nog 14 tot 16 maanden op eiken. Proefnotities:Intens, diepe purperkleur. In het parfum rijp fruit als frambozen en zwarte bessen. De vlezige smaak vult aan met bramen, specerijen en morellen. Rijpe tannines dragen bij aan de prachtige structuur.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Cornas “Les Arenes”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *