per fles
€ 12,55
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier “Belleruche” Cotes-Du-Rhone Blanc

Let op: op=op

Bent u benieuwd naar onze huidige voorraad van dit artikel om teleurstelling te voorkomen? Neem dan contact met ons op via info@wijnenwereld.nl of 0187-482455.

Licht geel van kleur, in de neus groene appel, meidoorn, witte bloemen, citrus en exotisch fruit. De smaak is fris en evenwichtig met veel vet en lengte. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus.

Wijnkaartbeschrijving

Licht geel, in de neus groene appel, bloemen, citrus en exotisch fruit. Fris, evenwichtig met vet en lengte. M. Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers.

Wijnspijssuggestie

Bij gegratineerde rivierkreeftjes, lichte visgerechten, wit vlees en parelhoen.

Extra informatie

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit. Een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor de Belleruche Blanc worden na binnenkomst in de wijnkelder onmiddellijk geperst. Tijdens een débourbage van 24 uur bezinken de vaste deeltjes van de most en meteen daarna vindt de gisting plaats bij een temperatuur van 16 tot 20 graden. Malolactische gisting wordt vermeden om optimale frisheid te behouden. In onze proefnotities lezen wij: Licht geel van kleur, in de neus groene appel, meidoorn, witte bloemen, citrus en exotisch fruit. De smaak is fris en evenwichtig met veel vet en lengte.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier “Belleruche” Cotes-Du-Rhone Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *