per fles
€ 11,40
10,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Cotes-Du-Rhone “Belleruche” Rose

Zalmkleurig, in de neus impressies van rode vruchten (bessen, frambozen, kersen) citrus (grapefruit), grenadine en een vleugje munt. Een heerlijke fraîcheur en rondheid zorgen voor een mooie finale. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De terrassen op de rechter Rhône oever met een oude fluvioglaciale terroir.

Wijnkaartbeschrijving

Zalmkleurig, impressies van rode vruchten, grapefruit, grenadine en een vleugje munt. Heerlijk fris en rond. Prachtige rosé bij salades en lichte vleesgerechten.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij salades en geroosterde vleesgerechten

Extra informatie

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel vanhet Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit - een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. Naast de Belleruche Rouge en Blanc maakt deze Rosé het trio compleet. De druiven voor deze rosé komen van terrassen op de rechter Rhône oever met een oude fluvioglaciale terroir. De most gist ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van 15 graden, rijpt vervolgens op cuve en wordt aan het einde van de winter gebotteld. Zalmkleurig, in de neus impressies van rode vruchten (bessen, frambozen, kersen) citrus (grapefruit), grenadine en een vleugje munt. Een heerlijke fraîcheur en rondheid zorgen voor een mooie finale.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Cotes-Du-Rhone “Belleruche” Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *