per fles
€ 11,40
10,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Cotes-Du-Rhone “Belleruche” Rouge

(1 klantbeoordeling)

Granaatrood, aroma’s van rood fruit (vooral kersen) en specerijen als zoethout en peper in de smaak. Gevolgd door stevige en zijdeachtige tannines en een grote structuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

De departementen Drôme, Vaucluse, Gard en Ardèche.

Wijnkaartbeschrijving

Krachtige rode wijn van meesterwijnbouwer Michel Chapoutier. Aroma's van rood fruit, zoethout en peper in de smaak gevolgd door rijpe tannines en een grote structuur.

Wijnspijssuggestie

Bij stoofschotels, gegrild rood vlees en konijn.

Extra informatie

De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel van het Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit. Een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor de Belleruche Rouge (er is ook nog een blanc en rosé variant) komen uit de departementen Drôme, Vaucluse, Gard en Ardèche van verschillende terroirs wat resulteert in grote rijkdom en complexiteit van de wijn. De druiven worden volledig ontsteelt waarna de most tijdens de vinificatie 15 dagen in contact blijft met de schillen met als gevolg een prachtige tannine structuur die de wijn in staat stelt om zich goed te kunnen ontwikkelen en rijpen. Granaatrood, aroma's van rood fruit (vooral kersen) en specerijen als zoethout en peper in de smaak. Gevolgd door stevige en zijdeachtige tannines en een grote structuur.


1 beoordeling voor M. Chapoutier Cotes-Du-Rhone “Belleruche” Rouge

  1. Isabel 8 april 2021

    Kruidig (warm en vol, niet peperig), fruitig, erg lekker. Voor ons is dit een herhaalwijn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *