per fles
€ 27,50
26,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Crozes-Hermitage “Les Meysonniers” Blanc

Fonkelend, bleek geel met groene reflexen. In het bouquet en de soepele, frisse smaak tonen zich kweepeer, pioen en geroosterde amandelen. De 2 tot 4 jaar oude druivenstokken dragen bij aan concentratie en de voortreffelijke kwaliteit. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Lichte hellingen die op het zuiden liggen.

Wijnkaartbeschrijving

Soepele, frisse wijn met in bouquet en smaak tonenvan kweepeer, pioen en geroosterde amandelen. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers.

Wijnspijssuggestie

Bij Tarbot met een volle paddenstoelen roomsaus met truffel maar ook zeeduivel in een omhulsel van Tandoori of grote garnalen met milde Thaise curry. Combineert ook goed met kalfslende en morielje.

Extra informatie

Wie de Hermitage-heuvel beklimt, krijgt aan de noordzijde een fraai uitzicht over een golvend groen landschap van boomgaarden, wijngaarden, met daartussen kleine wit-bruine dorpen als accent. Dit is het terrein van Crozes-Hermitage, een district dat zicht rond de Hermitage-rots uitstrekt. Het bestaat uit 11 gemeenten, en volgt de loop van de Rhône. De naam komt van het kleine en stille dorp Crozes-Hermitage.


Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.


De druivenstokken, die op klei en kiezelgrond staan, zijn tussen de 20 en 40 jaar oud wat de kwaliteit en concentratie zeer ten goede komt. De druiven worden met de hand geoogst en onder lage temperatuur vergist opdat het bouquet zich optimaal kan ontwikkelen. Onze proefnotities vermelden: Fonkelend, bleek geel met groene reflexen. In het bouquet en de soepele, frisse smaak tonen zich kweepeer, pioen en geroosterde amandelen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Crozes-Hermitage “Les Meysonniers” Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *