per fles
€ 70,70
69,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Hermitage “Chante Alouette”

Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen: Fonkelend, groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember, acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op het zuiden liggende helling. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitgageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt.

Wijnkaartbeschrijving

Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen: Complex aroma en een zachte, elegante smaak met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Top!

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij vis in saus en wit vlees als de wijn nog jong is. Hoe ouder de wijn hoe beter hij bij sterke kaassoorten gedronken kan worden.

Extra informatie

Op enkele kilometers ten zuiden van de 45e breedtegraad dwingt de grijsgranieten Hermitage-rots de Rhône zijn loop te veranderen. Op de zuidflank ligt één van de oudste wijngaarden van Frankrijk die tevens de bakermat vormt van één van de beroemdste Rhônewijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt. Na de persing wordt één derde gedeelte van de most vergist op eiken vaten en het andere deel in kuipen. Hierbij wordt de temperatuur constant op 18 - 20 graden om de complexe aroma's optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Na 10 tot 12 maanden rijping, wordt de wijn gebotteld. Deze witten Hermitage overrompelt de zintuigen: Fonkelend groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Hermitage “Chante Alouette”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *