per fles
€ 82,85
82,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Hermitage ‘Monier De La Sizeranne”

Een monumentale wijn: diep granaatrood, geconcentreerd rijp rood fruit (frambozen, zwarte bessen) en een hint van zoethout in de neus die voorafgaan aan een tegelijkertijd krachtige als elegante smaak met kruidige tonen en pittige, rijpe tannines. Michel Chapoutier is één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op het zuiden liggende helling.

Wijnkaartbeschrijving

Een monumentale wijn: geconcentreerd rijp rood fruit die voorafgaat aan een tegelijkertijd krachtige als elegante smaak met kruidige tonen en pittige, rijpe tannines.

Wijnspijssuggestie

Gebraden ossenhaas, wild zoals ree en haas. Harde kazen zoals Oude Comté, Tête de Moin, Oude Boeren kaas.

Extra informatie

Op enkele kilometers ten zuiden van de 45e breedtegraad dwingt de grijsgranieten Hermitage-rots de Rhône zijn loop te veranderen. Op de zuidflank ligt één van de oudste wijngaarden van Frankrijk die tevens de bakermat vormt van één van de beroemdste Rhônewijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitageheuvel voorkomen. Zij worden met de hand geplukt aansluitend ontsteeld en van 1 tot 2 dagen met de voeten getreden voor een optimale extractie. Na de vinificatie rijpt deze in alle opzichten geweldige wijn 12 tot 14 maanden op eiken fust. Het resultaat is een monumentale wijn: diep granaatrood, geconcentreerd rijp rood fruit (frambozen, zwarte bessen) en een hint van zoethout in de neus die voorafgaan aan een tegelijkertijd krachtige als elegante smaak met kruidige tonen en pittige, rijpe tannines.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Hermitage ‘Monier De La Sizeranne”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *