per flesje
22,75
22,00
Deze prijs per flesje is gebaseerd op een afname vanaf Momenteel niet leverbaar

M. Chapoutier La Combe Pilate “Esteban”

Momenteel niet op voorraad.

Stuur een email naar info@wijnenwereld.nl, dan informeren wij u, wanneer we de nieuwe jaargang binnen hebben.

Een bleekgele wijn met een anijsachtige schittering. In de neus veel frisheid met tonen van citrus en gele steenvruchten. Een goede balans in de smaak, met ook hier veel frisheid en tonen van grapefruitschil, bergamot en abrikoos. De wijn heeft een mooie, sappige en zilte finish en een elegante bubbel.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is een van de grootste producenten van wijn in de wereld, zowel qua volume als qua omzet. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Wijnkaartbeschrijving

Een frisse, mousserende wijn van 100% viognier. Tonen van citrus en gele steenvruchten aangevuld met grapefruitschil en abrikoos.

Extra informatie

De viognier voor deze mousserende wijn van het befaamde wijnhuis M. Chapoutier groeit op een gevarieerde ondergrond van klei, kiezelstenen en kalkhoudend grind. De oogst vindt met de hand plaats waardoor enkel de beste druiven geselecteerd worden. De trossen worden in zijn geheel geperst. De fermentatie vindt plaats op 12 graden tot de wijn een alcoholpercentage van 10% bereikt. De natuurlijke fermentatie gaat door na de botteling, zonder toevoevoeging van suiker, totdat de wijn het finale alcoholpercentage van 12% bereikt. Hierna rijpt de wijn nog 2 tot 3 maanden op fles. Het levert een bleekgele wijn op met een anijsachtige schittering. In de neus veel frisheid met tonen van citrus en gele steenvruchten. Een goede balans in de smaak, met ook hier veel frisheid en tonen van grapefruitschil, bergamot en abrikoos. De wijn heeft een mooie, sappige en zilte finish en een elegante bubbel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier La Combe Pilate “Esteban”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *