per fles
€ 24,95
24,35
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

M. Chapoutier Saint-Joseph “Deschants”

Michel Chapoutier is de pionier van de biodynamie in de Rhône wijnbouw. Hij wordt gezien als één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. De Saint-Joseph wijngaarden van Chapoutier bevinden zich op de helling, gelegen tussen Mauves en Tournon: dit is een uitloper van het Massif Central. De oogst is handmatig en wordt bij optimale rijpheid uitgevoerd. De wijn heeft een intense, granaatrode kleur en de geur van viooltjes, zoethout en kruiden. De smaak is soepel met overwegend rood fruit en de afdronk is lang met duidelijk kruidige tonen.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Op een uitloper van Massif Central.

Wijnkaartbeschrijving

Een kruidige rode wijn met veel rood fruit.

Wijnspijssuggestie

Bij lamszadel met tijm, reefilet met wildsaus en bij pittige kazen.

Extra informatie

Maison M. Chapoutier werd opgericht in 1808. De huidige Michel Chapoutier heeft het bedrijf een enorme reputatie gegeven. Hij wordt gezien als visionair en is pionier, bijvoorbeeld door zijn consequente biodynamische aanpak van de wijngaarden. Momenteel wordt Michel Chapoutier gezien als één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers en in de vakpers wordt hij een levende legende genoemd. De appellatie Saint-Joseph strekt zich uit tegenover Crozes Hermitage aan de westelijke oever van de Rhône. Twee locaties waren van oudsher zeer bekend: de helling van Saint-Joseph en de helling van Saint-Epine. De wijngaarden van Chapoutier bevinden zich op de eerste helling, gelegen tussen Mauves en Tournon: dit is een uitloper van het Massif Central. De bodem is graniethoudend. De rijpheid van de druiven wordt geregeld gechecked. De oogst is handmatig en wordt bij optimale rijpheid uitgevoerd. Vinificatie vindt plaats in betonnen cuves en duurt tussen 3 en 4 weken. De rijping geschiedt in cuves: een deel in Frans eiken vaten. De wijn heeft een intense granaatrode kleur en de geur van viooltjes, zoethout en kruiden. De smaak is soepel met overwegend rood fruit. De afdronk is lang met duidelijk kruidige tonen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “M. Chapoutier Saint-Joseph “Deschants”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *