per fles
€ 7,10
6,50
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Maison Le Bosquet Blanc

Verfrissend en dorstlessend droog. Met aroma’s van citrusfruit en lichtkruidige tonen. Vermentino zorgt voor die kruidigheid en een vleugje bloesem. Chardonnay maakt hem fruitig en geeft hem iets ronds. Zonnig en zomers!

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Clos du Bosquet is een van de Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic. Dit huis heeft wijngaarden in en rondom Vias. Deze kustplaats ligt in de Languedoc.

Wijnkaartbeschrijving

Verfrissend en dorstlessend droog. Met de 'crispy' aroma's van limoen gecombineerd met een geurig vleugje bloesem en kruiden.

Wijnspijssuggestie

Terras- en aperitiefwijn Borrelhapjes, tapas, antipasti Salades: tomaat met mozzarella, aspergesalade, groene salade met geitenkaas, Griekse salade

Extra informatie

Maison le Bosquet is een Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic te Vias. De wijngaarden liggen in het zuiden van Frankrijk, daar waar de Middellandse Zee de bocht richting Spanje neemt. Warme zon, verkoelende zeewind en een tamelijk arme bodem die voor een deel uit vulkanische grond bestaat, vormt het terroir voor het trio rood, wit en rosé van Maison le Bosquet. Deze frisfruitige, lichtkruidige witte wijn wordt van vermentino en chardonnay gemaakt. Hij is dorstlessend droog en heeft het opwekkende toontje van citroen en limoen in de afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Maison Le Bosquet Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *