per fles
€ 12,05
11,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Masseria Altemura Fiano Salento

‘Het Goud van Salento’. Diep strogeel van kleur, een ingetogen aroma van fruit, vooral perziken en bloemen met een zowel zachte, rijke als ook frisse smaak die aan abrikoos herinnert.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Diep strogeel van kleur, een ingetogen aroma van fruit, vooral perziken en bloemen met een zowel zachte, rijke als ook frisse smaak die aan abrikoos herinnert.

Wijnspijssuggestie

Vis met groenten en peulvruchten, gevogelte en milde kazen.

Extra informatie

Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier bezit de familie Zonin de Masseria Altemura. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 daarvan zijn wijngaarden terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen. Zo is deze Fiano Salento een klassiek gevinifieerde witte wijn van de fiano, een druif die al in de middeleeuwen in Zuid-Italië bekend was. De Zonin familie heeft sterk bijgedragen aan de herwaardering. Deze wijn heeft een ingetogen aroma van fruit, vooral perzik en bloemen, en een zowel zachte, rijke als ook frisse smaak die aan abrikoos herinnert.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Masseria Altemura Fiano Salento” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *