per fles
€ 12,35
11,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Masseria Altemura Negroamaro Salento

Gul, hartverwarmend, gloedvol en met een uitstekende structuur. Rozen, rijp rood fruit (kersen), aardbeienconfiture, rozemarijn, koffie en cacao en een lichte kruidigheid, het zijn zo wat van de indrukken die deze wijn van de negroamarodruif geeft.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrood, in bouquet en smaak rozen, rijp rood fruit (kersen), aardbeienconfiture, rozemarijn, koffie, cacao en een lichte kruidigheid. Hartverwarmend en gloedvol.

Wijnspijssuggestie

Past bij winterse schotels, biefstuk en kaas met kruiden.

Extra informatie

Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier bezit de familie Zonin de Masseria Altemura. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 daarvan zijn wijngaarden terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de negroamaro. Na de vinificatie verblijft de jonge wijn alvorens te worden gebotteld een jaar in traditionele foeders van 65 hectoliter. En dan het resultaat: Gul, hartverwarmend, gloedvol en met een uitstekende structuur. Rozen, rijp rood fruit (kersen), aardbeienconfiture, rozemarijn, koffie en cacao, en een lichte kruidigheid, het zijn zo wat van de indrukken die deze wijn van de negroamarodruif geeft.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Masseria Altemura Negroamaro Salento” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *