per fles
€ 15,45
14,20
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Monte del Fra Valpolicella Classico Superiore – Lena di Mezzo

  • Mooie, soepele maaltijdwijn
  • Gemaakt van corvina- en rondinelladruiven
  • Vol, fris, elegant, kruidig en fruitig
  • Lekker bij koud vlees of pasta

Italiaanse helderrode wijn met het aroma van jam-achtig fruit en nuances van leer en kruiden. De smaak is vol, fris, elegant en kruidig. Lekker bij koude vleesschotels en rijke pastagerechten.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Extra informatie

Door de verschillende manieren van vinificatie kan valpolicella heel verschillend in stijl zijn. Deze varieert van licht en fruitig (valpolicella) tot zeer geconcentreerd (valpolicella amarone). Ook op het Tenuta Lena di Mezzo worden verschillende wijnen gemaakt. Dit wijngoed ligt in de gemeente Fumane, op zo'n 300 meter boven zeeniveau. De prachtige, eikengerijpte Valpolicella Classico Superiore wordt gemaakt van corvina- en rondinelladruiven die laat, pas in de eerste 10 dagen van oktober, worden geplukt. Na de pluk en handmatige selectie worden de ze kort ingedroogd waardoor de concentratie toeneemt. De wijn rijpt een jaar in grote eikenhouten fusten die met name effect hebben op het ontwikkelen van fraaie rijpingsaroma's in plaats van het afgeven van houtgeur en -smaak.

Drinken bij

Mooie wijn bij de maaltijd, niet alleen bij koude vleesschotels maar ook bij rijke pastagerechten.

Proefnotitie

Helderrode wijn met enige evolutie in de kleur. Het aroma bevat jam-achtig fruit met nuances van leer en kruiden. De smaak is vol, fris en elegant, met een kruidige en fruitige afdronk.

Houdbaarheid

Nu al drinken, goed houdbaar tot zeker vijf jaar na oogstdatum.

Onderscheidingen


  • Vinous | Eric Guido - februari 2024: 90/100 punten | Silky smooth

  • JamesSuckling.com - augustus 2023: 91/100 punten | Nicely smoky and savoryBeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Monte del Fra Valpolicella Classico Superiore – Lena di Mezzo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *