per fles
€ 9,90
9,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Mount Riley Sauvignon Blanc

De Mount Riley Sauvignon Blanc is zeer aromatisch met grassige tonen en aroma’s van meloen en citrusfruit.Door de frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.

Heerlijk als aperitief of combineer de wijn met zeevruchten, pasta’s, salades of de Aziatische keuken.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is pas in 1986 als wijnland ontdekt. Het klimaat is uitstekend voor wijnbouw: Er heerst een zeeklimaat wat zorgt voor wijnen met goede aroma’s. De bekendste witte wijnen uit Nieuw-Zeeland zijn gemaakt van sauvignon blanc, chardonnay en riesling. Rode wijn is ook steeds meer in opkomst, met name de pinot noir, merlot en cabernet sauvignon zijn populair. Het visitekaartje van Nieuw-Zeeland is toch wel de sauvignon blanc, die bekend staat om haar expressieve aromatische kwaliteiten.

Wijnkaartbeschrijving

Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als aperitief of combineer de wijn met zeevruchten, pasta's, salades of de Aziatische keuken.

Extra informatie

Druivenrassen en vinificatie

Het gebied van Marlborough is uitermate geschikt voor de Sauvignon Blanc. De warme dagen, de koele nachten en de weinige regenval in de zomer en herfst, zorgen voor een optimale, lange en langzame rijping van de druiven die zo hun aroma's optimaal vast kunnen houden. Men spreekt ook wel van de meest serieuze concurrent voor gerenommeerde Franse Sauvignon Blanc's als Sancerre en Pouilly Fume. Men maakt gebruik van zowel traditionele als de allermodernste technieken en is zo in staat om kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen te produceren.


Proefnotitie

Het resultaat is een zeer aromatische wijn met 'grassige' tonen en aroma's van o.a. meloen en citrusfruit. Door de aanwezige en benodigde frisse zuren komt de wijn zeer fruitig over en is al vroeg op dronk. Het is een zeer intense wijn, vol met tropisch fruit en een zeer lange afdronk.


Wijn/spijs

Geweldig als aperitief of combineer hem met zeevruchten, licht vlees, pasta, salades of de Aziatische keuken.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mount Riley Sauvignon Blanc” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *