per fles
€ 23,90
23,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Murphy-Goode Cabernet Sauvignon

(1 klantbeoordeling)

Weldadig bouquet van zwarte kersen met een vleugjezoethout dat zich voortzet in de smaak die ook ook nog eens flirt met chocolade, vanille en een pietsje eikenhout. De beste Californische cabernets vormen hét bewijs dat een warm klimaat van grote invloed is op de rijkdom van de wijn. In het verleden waren ze vaak te krachtig, te gevuld, te vermoeiend, maar tegenwoordig streven de wijnmakers steeds vaker naar finesse en complexiteit en Murphy-Goode vormt daar geen uitzondering op.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Californië

Wijnkaartbeschrijving

Weldadig bouquet van zwarte kersen met een vleugjezoethout dat zich voortzet in de smaak die ook ooknog eens flirt met chocolade, vanille en een pietsje eikenhout.

Wijnspijssuggestie

Een ideale 'eetwijn' die met name vleesgerechten schitterend kan omlijsten zoals: Rundvlees, steak van de grill, kalfslever, lamsvlees in allerlei vormen, waaronder lamsbout en lamsrug. Wild: klein

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready.

Voor de treffendste voorbeelden van de invloed van onbeperkte zonneschijn op een blauwe druivensoort in het algemeen en de cabernet sauvignon in het bijzonder, kijken we naar een van de zwaargewichten van Californië. Volle en rijp-op-het-pruimachtige-af cabernets zijn hier niet moeilijk te vinden. De beste Californische cabernets vormen hét bewijs dat een warm klimaat van grote invloed is op de rijkdom van de wijn. In het verleden waren ze vaak te krachtig, te gevuld, te vermoeiend, maar tegenwoordig streven de wijnmakers steeds vaker naar finesse en complexiteit en Murphy-Goode vormt daar geen uitzondering op. Een kleine aanvulling van merlot, petit verdot en cabernet franc zorgt voor extra complexiteit en verdieping in deze heerlijke wijn. Weldadig bouquet van zwarte kersen met een vleugjezoethout dat zich voortzet in de smaak die ook nog eens flirt met chocolade, vanille en een pietsje eikenhout.

1 beoordeling voor Murphy-Goode Cabernet Sauvignon

  1. Isabel 8 april 2021

    Prima bij openen, veel lekkerder na een half uur luchten. In het begin wat vlak met een klein zuurtje, na het luchten voller en kruidiger.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *