per fles
€ 23,90
23,10
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Murphy-Goode Chardonnay

Voor wat extra aan fris zuur werd een klein beetje(1 à 2%) sauvignon blanc toegevoegd en ter verrijking kreeg de wijn een kus van eikenhout door 1 % van de most te laten vergisten op vaten. Het resultaat is een veelzijdige en breed inzetbare Chardonnay.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

In geur en smaak een hartveroverende combinatie van perzik, appelbloesem, gele narcissen, brioche,citrus, meloen en witte perziken. Krachtige en ronde chardonnay.

Wijnspijssuggestie

Mooi te combineren met pittige gerechten zoals bijv. pompoencurry met kip, maar ook met lichte visgerechten, kip, kalf en varkensvlees of bij eenromige witschimmelkaas zoals Brie of Chaource.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Chardonnay, een naam die vijftig jaar geleden vrijwel onbekend was, toen men een Chablis of Meursault en niet hun druiven dronk, istegenwoordig waarschijnlijk de allerbekendste wijnnaam. Hij is zo geliefd dat in de ogen van veel wijndrinkers witte wijn hetzelfde is als Chardonnay. Bijzonder kenmerk van een Chardonnay is dat z'n aroma in de mond aan intensiteit lijkt te winnen. Door zijn vriendelijke karakter met datzachte zuur is de Chardonnay een allemansvriend die bij veel momenten past. En dat doet deze van Murphy-Goode ook. Voor wat extra aan fris zuur werd een klein beetje (1 à 2%) sauvignon blanc toegevoegd en ter verrijking kreeg de wijn een kusvan eikenhout door 10% van de most te laten vergisten op vaten. Het resultaat is een veelzijdige en breed inzetbare Chardonnay.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Murphy-Goode Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *