per fles
€ 29,85
29,25
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Murphy-Goode Liar’s Dice Zinfandel

Frambozen, zwarte kersen en bramenjam bepalen bouquet en smaak die gevat is in rijpe, zachte tannines. Bovenal sappig… juicy as ever! Een wijn waarvan inderdaad één glas géén glas is. Er worden zowel rode, witte als rosé wijnen van de zinfandel gemaakt maar de meeste aandacht verdienen de traditioneel bereide, op vat gerijpterode wijnen, want daarin worden kracht en klasse op vaak verrukkelijke wie gecombineerd. Deze Zinfandel van Murphy-Goode, die 16 maanden gelagerd is op Frans en Amerikaans eiken, is hiervan een schoolvoorbeeld.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Wijnkaartbeschrijving

Frambozen, zwarte kersen en bramenjam bepalen bouquet en smaak die gevat is in rijpe, zachte tannines.

Wijnspijssuggestie

Warmbloedige begeleider van alles wat van de grill komt of gerookt is. Rund- en varkensvlees, dat ook pittig gekruid mag zijn en ook goed inzetbaar bij al dan niet kruidige wildgerechten.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family.

Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready die op dit idee kwamen tijdens een spelletje Liar's Dice (blufpoker) waarmee de naam van de wijn verklaard is. Sonoma County ligt zo'n 50 km ten noordwesten van Napa Valley en ook hier heeft de verkoelende mist vanuit de Baai van San Francisco een positief effect op de rijpende druiven. De zinfandel is een kind van Californië. De oorsprong is in raadselen gehuld (hoewel uit DNA-analyses blijkt dat hij identiek is aan de primitivo in Zuid-Italië). Er worden zowel rode, witte als rosé wijnen van gemaakt maar de meeste aandacht verdienen de traditioneel bereide, op vatgerijpte rode wijnen, want daarin worden kracht enklasse op vaak verrukkelijke wijze gecombineerd.

Deze Zinfandel van Murphy-Goode, die 16 maanden gelagerd is op Frans en Amerikaans eiken, is hiervan een schoolvoorbeeld. Frambozen, zwarte kersen en bramenjam bepalen bouquet en smaak die gevat is in rijpe, zachte tannines. Bovenal sappig… juicy as ever! Een wijn waarvan - inderdaad - één glas géén glas is.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Murphy-Goode Liar’s Dice Zinfandel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *