per fles
€ 19,90
19,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Murphy-Goode Merlot

In bouquet en smaak rijk voorzien van zwarte kersen, bosbessen en bramen en afgerond met een kus van geroosterde vanille. Wijnmaker David Ready Jr. zegt over zijn wijn &#822 ;This is no wimpy Merlot” vrij vertaald &#822 ;Dit is geen slapjanus” waarmee hij wil aangeven dat zelfs de meest kieskeurige &#822 ;Cab-drinkers” de wijn zullen waarderen

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Californië

Wijnkaartbeschrijving

In bouquet en smaak rijk voorzien van zwarte kersen, bosbessen en bramen en afgerond met een kus van geroosterde vanille.

Wijnspijssuggestie

Een winnend combo met gegrilled rundvlees, gerechten van allerlei soorten klein en groot wild, wild gevogelte en harde, belegen kazen.

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready.
De merlot is een heerlijk soepele druivensoort die goed bereide, rijke, kruidige wijnen oplevert met het lekkere fruit van goedgevulde vruchtencakejes. De merlot bereikt z'n top in St.-Emilion en Pomerol maar ook in Californië zijn mooie voorbeelden te vinden getuige deze Merlot van Murphy-Goode. Wijnmaker David Ready Jr. zegt over zijn wijn "This is no wimpy Merlot" vrij vertaald "Dit is geen slapjanus" waarmee hij wil aangeven dat zelfs de meest kieskeurige "Cab-drinkers" deze wijn zullen waarderen.
In bouquet en smaak rijk voorzien van zwarte kersen, bosbessen en bramen en afgerond met een kus van geroosterde vanille.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Murphy-Goode Merlot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *