per fles
€ 19,90
19,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Murphy-Goode Pinot Noir

In bouquet en smaak een perfecte balans tussen het levendige, donkere fruit zoals zwarte kersen en de frisse zuurgraad. De rijping op fust zorgt voor een ‘touch’ van eiken die complexiteit geeft aan de intense aroma’s. De pinot noir rijpt relatief vroeg, dus om er interessante wijn van te maken moet hij op een vrij koele plaats worden verbouwd zodat hij tijd genoeg heeft om voldoende smaakelementen te ontwikkelen.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Arroyo Seco, Santa Maria Valley en Monterey

Wijnkaartbeschrijving

Een perfecte balans tussen levendig, donker fruit zoals zwarte kersen en de frisse zuurgraad. Door fustrijping een 'touch' van eiken die complexiteitgeeft aan de intense aroma's.

Wijnspijssuggestie

Kan met tal van gerechten uitstekend worden gecombineerd: Rundvlees, vleesschotels met paddestoelen. Wild: in allerlei vormen: haas, hert, ree, wild zwijn, duif, kwartel, eend, fazant. Zalm, gerookt

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Als onafhankelijk land zou Californië's werelds vierde wijnproducent zijn, na Frankrijk, Italië en Spanje. Een goede pinot noir is zo inspirerend dat wijnmakers over de hele wereld zich aan de druif hebben gewaagd. Zo ook Murphy-Goode. De pinot noir rijpt relatief vroeg, dus om er interessante wijn van te maken moet hij op een vrij koele plaats worden verbouwd zodat hij tijd genoeg heeft om voldoende smaakelementen te ontwikkelen. Zo wordt de pinot noir van Murphy-Goode alleen verbouwd in hoger gelegen wijngaarden en die gebieden die door de mist van de Stille Oceaan worden afgekoeld. Voor de botteling rijpte de jonge wijn 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Het resultaat mag er zijn. In bouquet en smaak een perfecte balans tussen het levendige, donkere fruit zoals zwarte kersen en de frisse zuurgraad. De rijping op fust zorgt voor een 'touch' van eiken die complexiteit geeft aan de intense aroma's. Drink de wijn niet te warm.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Murphy-Goode Pinot Noir” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *