per fles
20,15
19,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nederburg Heritage Heroes, The Motorcycle Marvel

Prachtige Rhône-stijl blend. Donker en intens rood van kleur. Een weelderig, zacht bouquet van heerlijke kruiden, bessen en gedroogd fruit. Een rijke, intense smaak volgt met rijpe, zachte tannines waarbij fruit en hout prachtig geïntegreerd zijn en een vleugje kruiden. De Motorcycle Marvel is een eerbetoon aan Günter Brözel die keldermeester was bij Nederburg. Op zijn 250cc BSA motorfiets trok hij door de wijngaarden om te zien of alles naar zijn zin ging. In 1985 werd hij de eerste Zuid-Afrikaanse Wijnmaker van het Jaar.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

De shiraz druiven zijn geoogst in de streek van Philadelphia, de carignan en grenache zijn van wijngaarden uit Paarl en de Mourvèdre uit Darling.

Wijnkaartbeschrijving

Donkerrood, een weelderig, zacht bouquet van heerlijke kruiden, bessen en gedroogd fruit. Dan volgt een rijke, intense smaak met rijpe, zachte tannines en een vleugje kruiden.

Wijnspijssuggestie

Combineert heel mooi met gebakken, gebraden of geroosterd rood vlees. Geslaagde combinaties zijn ook te maken met kip in een pittige saus en smaakrijke pasta's.

Extra informatie

Met de serie "Nederburg Heroes" brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. The Motorcycle Marvel (het Wonder op de Motorfiets) is een Rhône-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Günter Brözel die van 1956 tot 1989 keldermeester was bij Nederburg. Hij speelde een leidende rol bij het bouwen van de reputatie van Nederburg als meest bekroonde winery in Zuid-Afrika. Hij was een expert, een buitenbeentje die bekend stond om zijn hoge kwaliteitsnormen. Op zijn 250cc BSA motorfiets trok hij door de wijngaarden om te zien of alles naar zijn zin ging. In 1985 werd hij de eerste Zuid-Afrikaanse Wijnmaker van het Jaar. The Motorcycle Marvel is een eerbetoon aan deze icoon. De geoogste druiven worden handmatig geselecteerd waarna de fermentatie plaatsvindt in open gistkuipen. Ook na de gisting blijft de jonge wijn nog enige tijd in contact met de druivenschillen. Vervolgens een rijping van 24 maanden in 300-liter vaten van Frans en Roemeens eiken. Geen nieuw hout want dat zou een te zwaar accent leggen op de kleur en finesse van de wijn. Proefnotities: Donker en intens rood van kleur. Een weelderig, zacht bouquet van heerlijke kruiden, bessen en gedroogd fruit. Een rijke, intense smaak volgt met rijpe, zachte tannines waarbij fruit en hout prachtig geïntegreerd zijn en een vleugje kruiden. Zo'n 10 tot 15 jaar na de oogst houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg Heritage Heroes, The Motorcycle Marvel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *