per fles
19,75
19,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nederburg Heritage Heroes, The Young Airhawk

Helder met licht groene en gouden schakeringen. Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn vergist is en gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris van smaak en tegelijkertijd met een romige textuur. Op dronk en zeker tot zo’n 5 à 7 jaar na het oogstjaar houdbaar. De sauvignon blanc druiven zijn vergist op houten vaten waarna de jonge wijn nog nog 10 maanden rijpt in het fust op zijn lie wat resulteert in verfijning en complexiteit van de wijn.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Ligging wijngaard

Zorgvuldig gekozen wijngaarden in Elim, Darling en Durbanville met een koel micro-klimaat.

Wijnkaartbeschrijving

Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de de wijn gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris en een romige textuur.

Wijnspijssuggestie

Gaat uitstekend samen met zeevruchten zoals oesters, kreeft, inktvis, garnalen en mosselen. Ook kip, pasta, groenteschotels en verse zomerse salades laten zich graag omlijsten door deze wijn.

Extra informatie

Met de serie "Nederburg Heroes" brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. Arnold Graue was de zoon van Johann Graue die in 1937 Nederburg kocht. Hij kreeg zijn wijnopleiding in Europa. Eenmaal terug in Zuid-Afrika introduceerde hij vele technische innovaties en stond bekend als een groot wijnmaker. Arnold won vele prijzen op de Kaap in de eind jaren 40 en begin jaren 50 van de vorige eeuw. Op 29 jarige leeftijd werd zijn korte carrière wreed beëindigd toen hij met een klein vliegtuigje verongelukte. De herinnering aan hem wordt levend gehouden met "The Young Airhawk". Wat maakt deze wijn zo bijzonder? De hand geplukte sauvignon blanc druiven worden na te zijn ontsteeld niet, zoals gebruikelijk, vergist op roestvrij stalen tanks maar op houten vaten van 228 en 300 liter. De temperatuur van de gistende most wordt zorgvuldig laag gehouden. De jonge wijn rijpt 10 maanden in het fust op zijn lie wat resulteert in verfijning en complexiteit van de wijn. Proefnotities: Helder met licht groene en gouden schakeringen. Impressies van groene vijgen, asperges en mineralen die fraai geïntegreerd zijn met het hout waarop de wijn vergist is en gerijpt heeft. Zuiver, pittig, fris van smaak en tegelijkertijd met een romige textuur. Op dronk en zeker tot zo'n 5 à 7 jaar na het oogstjaar houdbaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg Heritage Heroes, The Young Airhawk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *