per fles
8,26
8,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nederburg The Manor Cabernet Sauvignon

Robijnrode kleur met in het boeket een overvloed aan rijpe bessen e n donkere chocolade aroma’s metnuances van eiken op de achtergrond. In de smaak krachtig met rijp fruit, krachtige tannines en eenlange afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Robijnrode kleur met in het boeket een overvloed aan rijpe bessen en donkere chocolade aroma's. In de smaak krachtig met rijp fruit.

Wijnspijssuggestie

Een ideale begeleider van stevige gerechten van paté's tot steaks, evenals stevige gerechten zoals beef stroganoff, winterstoofpotten, gebraad en rijpe kazen.

Extra informatie

Op 1 november 1791 werd de immigrant Philippus Wolvaart eigenaar van de Nederburg boerderij met 49 ha. wijngaarden. De boerderij ligt tussen de Berg en Palmiet rivieren, beter bekend als Paarl. Rond de historische boerderij liggen de kelders waar in de jaren dertig al wijn bij lage temperatuur werd vergist, voor die tijd revolutionair. Ook vandaag de dag worden de wijnen daar op eigentijdse manier vervaardigd. Traditie en talent gemixt met passie, precisie en geduld resulteert in klassiek gestructureerde wijnen met levendige fruitsmaken. Nederburg's wijnen vol fruit en finesse worden wereldwijd beloond. De druiven groeien op wijngaarden in Paarl en Wellington op de Western Cape. De bodemsoort is voornamelijk graniet en de wijngaarden liggen circa 100m boven zeeniveau. Proefnotities: geuren van rijpe bessen, donkere chocola en nuances van eiken op de achtergrond. De smaak is krachtig met rijp fruit, tannines en een lange afdronk. Een ideale begeleider van stevige gerechten van paté's tot steaks, evenals stevige gerechten zoals beef stroganoff, winterstoofpotten, gebraad en rijpe kazen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg The Manor Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *