per fles
8,26
8,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nederburg The Manor Chardonnay

Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. Voor deze The Manor chardonnay van Nederburg wordt 80% van de gefermenteerde wijn op houten vaten gerijpt voor zes maanden. Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika produceert al 3 eeuwen wijn. Toch noemen we dit nog steeds ‘wijn uit de nieuwe wereld’. Er heerst een zeer heet klimaat, wat eigenlijk veel te warm is voor het verbouwen van druiven. De wijngebieden liggen dan ook allemaal aan de kust.

Qua witte druiven staat de chenin blanc het meest aangeplant in Zuid-Afrika, gevolgd door chardonnay en sauvignon blanc.

De rode druif pinotage is een specialiteit uit Zuid-Afrika. Dit is een kruising tussen pinot noir en cinsault. Qua populariteit zijn de cabernet sauvignon, shiraz en merlot sterk in opkomst.

Wijnkaartbeschrijving

Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk.

Wijnspijssuggestie

Perfecte begeleider van salades, zeevruchten, vis en kalfsvlees.

Extra informatie

De naam Nederburg verwijst naar de Hollandse historie van dit wijnbedrijf. The Manor House was wat we nu een statige herenboerderij zouden noemen. De oprichter van Nederburg, Philippus Wolvaart, liet het bouwen in Neder Kaapse stijl compleet met rieten dak en betrok het in 1800. Het gebouw staat nu onder monumenten toezicht er is een bistro stijl restaurant in gevestigd. Uitgangspunt voor de serie wijnen uit de Nederburg The Manor collectie is dat goede wijn alleen gemaakt kan worden uit de beste wijngaarden. Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. De druiven voor deze Chardonnay komen uit Paarl, Malmesbury en Philedelphia. De wijnstokken groeien op de zuidelijke heuvels. De druiven worden met de hand geoogst en zacht geperst om de fruitaroma's te behouden. 80% van de gefermenteerde wijn wordt op houten vaten gerijpt voor zes maanden. Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk. Perfecte begeleider van salades, zeevruchten, vis en kalfsvlees.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nederburg The Manor Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *