per fles
€ 9,90
9,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Neropasso Originale Rosso Veneto

(1 klantbeoordeling)

De Neropasso Originale Rosso Veneto heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnspijssuggestie

Deze wijn is heerlijk bij pasta, wit- en rood vlees, verse en gerijpte kazen.

Extra informatie

De Neropasso Originale Rosso Veneto wordt bij het familiebedrijf Biscardo Vini gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

De druiven moeten perfect rijp en gezond zijn, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhoudend met zachte tannine in de afdronk.

1 beoordeling voor Neropasso Originale Rosso Veneto

  1. K. Sloot 5 maart 2020

    Rood fruit, soepel en zacht, dat is wat ik erin proef en ik houd daar van.
    Dus mensen….. hebben jullie dezelfde smaak als ik……
    Zeker bestellen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *