per fles
€ 24,30
23,70
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nielson Chardonnay

Ananas, citrus, appels, vijgen, honing en uitbundig tropisch fruit heersen in het bouquet waarna de romige smaak dit alles heel mooi omlijst. De fraaie structuur en mineraliteit verzorgen een lange afdronk. De wijnmaker koos de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma’s en die van Santa MariaValley voor een levendige zuurgraad. 16 maanden rijping op zgn. neutraal Frans eiken (= vaten van 5 jaar en ouder), waardoor de frisheid is bewaard.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Verenigde Staten

De Verenigde staten staat op de vierde plaats in de wereld qua productie van wijn. Californië is de belangrijkste staat en is verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de wijnproductie in Amerika. Door het zonnige en warme klimaat kunnen de druiven goed rijpen en worden er mooie krachtige wijnen geproduceerd vol met aroma’s. Het paradepaardje van Californië is de zinfandel druif. Daarnaast wordt ook de chardonnay, cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinot noir verbouwd.

Ligging wijngaard

Santa Barbara County (Californië) Sta. Rita Hills, Los Alamos en Santa Maria Valley

Wijnkaartbeschrijving

Ananas, citrus, appels, vijgen, honing en uitbundig tropisch fruit heersen in het bouquet omlijst door een romige smaak. Fraaie structuur en mineraliteit verzorgen de lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Een heerlijke omlijsting van schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelij

Extra informatie

In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie: de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Nielson. Deze werd in 1964 gestichtdoor Uriel J. Nielson en geldt als de eerste en dus oudste commerciële wijngaard van Santa Barbara. Op leeftijd, maar niet ouderwets wat ondermeer blijkt uit hun bottelingen die worden afgesloten met moderne schroefdoppen om de wijnen zuiver, fris en levendig te houden. Santa Barbara ligt even ten noorden van Los Angeles waar de druiven langzaam rijpen in een koel klimaat met name bepaald door de frisse wind vanaf de Stille Oceaan. De terroir, van nature goed gedraineerd, kent variaties die door de wijnmaker optimaal benut wordt. Zo neemt hij de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma's en die van Santa Maria Valley voor een levendige zuurgraad. 16 maanden rijping op zgn. neutraal Frans eiken (= vaten van 5 jaar en ouder), waardoor de frisheid bewaard blijft. Ananas, citrus, appels, vijgen, honing en uitbundig tropisch fruit heersen in het bouquet waarna de romige smaak dit alles heel mooi omlijst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nielson Chardonnay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *