per fles
€ 94,25
93,65
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Nuits Saint Georges Les Crots Premier Cru – Edouard Delaunay

Prachtig intens rood van kleur. De neus is puur met overheersende aroma’s van wilde kersen en rood steenfruit, gevolgd door warmere geuren van clafoutis, vanille en crème brûlée die evolueren naar meer geroosterde tonen die doen denken aan donkere chocolade. De smaak is buitengewoon elegant en puur, lang en zijdeachtig, met een noot van verfrissende zuren met goed geïntegreerde kalkachtige tannines om te eindigen met een licht ziltige indruk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Zowel ten noorden als ten zuiden van het dorp Nuits St. Georges

Wijnkaartbeschrijving

Edouard Delaunay – Nuits St. Georges 1er Cru Les Crots

Wijnspijssuggestie

Deze wijn is een uitstekende begeleider van wild en gevogelte.

Extra informatie

Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als één van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren.


Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée).


Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid.

Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl.Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld. Eén van de opvallende kenmerken van de appellatie Nuits-Saint-Georges is de grote diversiteit van de terroirs, diversiteit die ook terug te vinden is in de stijlen van de wijnen die aanzienlijk verschillen afhankelijk van waar de druiven worden verbouwd. Met zijn hoofdkantoor in Nuits-Saint-Georges, illustreert het Huis van Edouard Delaunay deze rijkdom door verschillende selecties aan te bieden van Premier Cru climats die zowel ten noorden als ten zuiden van het dorp liggen. Dit climat van 4 hectare ligt net ten zuiden van het dorp, helemaal bovenaan de helling. Het profiteert van de oost- noordoostelijke ligging en zeer stenige, ondiepe grond die goed gedraineerd is om de wijn concentratie te geven. De hoge ligging draagt ook bij aan de frisheid van de wijn. De druiven worden met de hand geplukt en de hele oogst wordt ontsteeld. Daarna overbracht naar waar ze een traditionele vinificatie ondergaan die ongeveer twee weken duurt met regelmatige punch-down, vooral aan het einde van de gisting. De wijn rijpt vervolgens 15 maanden in vaten met een aandeel van 1/3 nieuwe eik. Prachtig intens rood van kleur. De neus is puur met overheersende aroma's van wilde kersen en rood steenfruit, gevolgd door warmere geuren van clafoutis, vanille en crème brûlée die evolueren naar meer geroosterde tonen die doen denken aan donkere chocolade. De smaak is buitengewoon elegant en puur, lang en zijdeachtig, met een noot van verfrissende zuren met goed geïntegreerde kalkachtige tannines om te eindigen met een licht ziltige indruk. Een vleugje amandel en een vleugje zoethout complementeren dit prachtige voorbeeld van alles wat de Pinot Noir de druif kan uitdrukken wanneer hij wordt verbouwd op steenachtige bodem.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nuits Saint Georges Les Crots Premier Cru – Edouard Delaunay” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *