per fles
€ 20,45
20,45
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf

Pascal Jolivet Sancerre Blanc

(1 klantbeoordeling)

 

Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Wijngaarden 200 km. Ten zuiden van Parijs aan de linkeroever van de Loire rivier. Wijngaarden op 200-400 m. hoog gelegen in de heuvels. De Loire en de bossen rond de wijngaarden creëren een speciaal

Wijnkaartbeschrijving

Een klasse wijn uit de Loirestreek, deze Sancerre van Pascal Jolivet. Vol van smaak, verfijnd en mineralig met een goede droge afdronk.

Wijnspijssuggestie

Uitmuntende combinatie met schelp en schaaldieren,visgerechten met milde sauzen en bij zachte geitenkazen met in het bijzonder Crottin Chavignol.

Extra informatie

Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Dat Pascal ook ook een wijnman werd was al vroeg duidelijk. Hij had de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Hij was zich ervan bewust dat de terroir van Sancerre de mooiste Sauvignon Blancs kunnen voortbrengen. In zijn wijngaarden zocht bij drie bodemsoorten die bepalend worden geacht bij het maken van top Sancerre. Hij vond de zeer kalkrijke bodem in Bué, klei- en kalkachtige ondergrond in het westen van de appellatie en 'silex' (vuursteen) en kalksteen in het oosten. Pascal Jolivet's filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. Toevoegen van kunstmatige gistcultures is uit den bozen. De periode dat de suikers uit de druif vergist zijn, is hierdoor langer. Het is een keuze waarbij zuiverder wijnen ontstaan. De druiven van de drie verschillende terroirs worden individueel tot wijn gemaakt om zo hun specifieke karaktereigenschappen tot recht te laten komen. Tot slot worden de wijnen nog enkele maanden gelagerd waardoor zij mij geintegreerd raken. De fijne zuren zitten mooi verpakt in de wijn. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.


1 beoordeling voor Pascal Jolivet Sancerre Blanc

  1. Niko Vos 31 oktober 2020

    Very good white wine with a lot of taste. We disovered this wine in a very good restaurant in Wannege-Lede, Belgium.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *