Pasqua 11 Minutes Rose
Bleekroze, bloemig bouquet met impressies van rood fruit (kersen, frambozen) dat zich voortzet in de levendige en frisse smaak met een kruidige afdronk. ̷ ; 11 minuten is de tijd die de tractor nodig heeft om de geplukte druiven naar de wijnkelder te brengen ̷ ;11 minuten is de tijd waarin de druiven zacht geperst worden ̷ ; 11 minuten blijven de druivenschillen in contact met de most waardoor de lichte kleur verkregen wordt voor deze rosé. Een sappige, smaakvolle rosé die het verdient om het hele jaar door gedronken te worden.
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Ligging wijngaard
Geselecteerde wijngaarden aan de zuidkant van het GardameerWijnkaartbeschrijving
Bleekroze, bloemig bouquet met impressies van rood fruit (kersen, frambozen) dat zich voortzet in de levendige en frisse smaak met een kruidige toets.Wijnspijssuggestie
Heerlijk als aperitief maar ook antipasti, salades, gebakken of gegrilde gerechten (zoals vis, gamba's, lamskoteletten), pasta met garnalen en pizza laten zich graag door deze rosé begeleiden.Extra informatie
... 11 minuten is de tijd die de tractor nodig heeft om de geplukte druiven naar de wijnkelder te brengen. ... 11 minuten is de tijd waarin de druiven zacht geperst worden en ... 11 minuten blijven de druivenschillen in contact met de most waardoor de lichte kleur verkregen wordt voor deze rosé.
De druiven zijn geoogst ten zuiden van het Gardameer waar het erfgoed van de Romeinse dichter Cattalus diep geworteld is. De tekst van zijn beroemde gedicht Odi et Amo omcirkelt het portret van Lesbia op het etiket. Zij was Catullus' geliefde en muze en werd fraai verbeeld door de Engelse kunstschilder Sir Edward Poynter.
Net zo harmonieus als het gedicht sluiten ook de gebruikte druivensoorten op elkaar aan: De Corvina (50%), meest typische druivensoort in de Veronese wijngaarden en verantwoordelijk voor het bloemige bouquet, de impressie van kersen en de verfrissende zuurgraad. De Trebbiano di Lugana (25%) vult aan met een levendige finesse, de Syrah (15%) zorgt voor body, de aroma's van zwart fruit en een kruidige toets en als afronding is er de Carmenère die de structuur benadrukt en complexiteit toevoegt met aroma's van frambozen en groene peper. Een sappige, smaakvolle rosé die het verdient om niet alleen zomers, maar het hele jaar door gedronken te worden. Aanbevolen!
Yvette – 31 mei 2018
De beste rosé ooit!