per fles
€ 22,35
21,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pasqua Luí Cabernet Sauvignon

In de neus vlezig en complex met in de smaak zwartfruit. Door het gebruik van de getoaste vaten komen zoete tonen van vanille naar voren maar daarbij ook hints van rum, amandelen en kruiden. Een zijdezachte wijn met goed geïntegreerde tannines en in de lange afdronk kokos, vanille en gedroogd fruit.

Kenmerken

Lekker bij

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Wijnkaartbeschrijving

Een wijn die rijk, vlezig en complex is in de mondmet veel donker fruit. Het gebruik van vaten geeftin de neus wat vanilletoetsen. Tonen van rum, amandelen en gedroogde vruchten.

Wijnspijssuggestie

Excellent bij rood vleesgerechten, eend en wild.

Extra informatie

De naam LUÍ is afkomstig van een vogeltje dat in de regio's Cognac en Veneto leeft. Het gedicht op het label is Catullus II of 'Sparrow, the Special Delight of My Girl' (Il passerotto di Lesbia) door Catullus. Voor deze wijn wordt 50% van de cabernetsauvignon druiven ingedroogd en gemengd met corvina en de resterende cabernet druiven.


Fermentatie vindt voor 40 dagen plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks tussen de 22 en 26 graden Celsius met een korte maceratie op de lie. Nadat de malolactische fermentatie heeft plaatsgevonden gaat de wijn voor 12 maanden op Franse eikenhouten vaten van Hennessy. Deze 10 jaar lang gebruikte vaten zijn sterk getoast en gebruikt voor onder meer XO Brandy te laten ouderen.


In de neus vlezig en complex met in de smaak zwart fruit. Door het gebruik van de getoaste vaten komen zoete tonen van vanille naar voren maar daar bij ook hints vanrum, amandelen en kruiden. Een zijdezachte wijn met goed geïntegreerde tannines en in de lange afdronk kokos, vanille en gedroogd fruit.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pasqua Luí Cabernet Sauvignon” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *