per fles
€ 116,90
116,30
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Mai Dire Mai Amarone Della Valpolicella – Pasqua

Intense aroma’s van bosvruchten, kersen op alcohol, ceder, cacao, mokka, leder en een vleugjekruidnagel. Grote finesse en structuur, rijk, vlezig en complex waarbij de zuurgraad voldoende frisheid geeft en zijdezachte tannines de lange afdronk omhelzen. De druiven worden met de hand geoogst en in ondiepe houten kratten gebracht om daar in 4 maanden in te drogen. Dit droogproces reduceert het vochtgehalte in de druif waardoor een sterk geconcentreerde wijn gemaakt kan worden.Het resultaat is een wijn met een grote kracht.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

In de heuvels op een hoogte van 350 meter

Wijnkaartbeschrijving

Intense aroma's van bosvruchten, kersen op alcohol, ceder, cacao, leder en een vleugje kruidnagel. Finesse en structuur, rijk, vlezig en complex met frisheid en een lange afdronk.

Wijnspijssuggestie

Schitterend te combineren met gegrild vlees, wildgerechten, geroosterd lam of gestoofd vlees, gerijpte kaassoorten en pure chocolade.

Extra informatie

In de heuvels rond Verona, de stad van de ongelukkige gelieven Romeo en Julia, vinden we de geboortegrond van de Valpolicella. Binnen het gebied heeft de wijnbouwfamilie Pasqua lang gezocht naar de ultieme locatie en terroir voor de wijn die hun voor ogen stond. De eisen waren hoog gesteld maar onder het motto Mai Dire Mai (Italiaans voor Zeg Nooit Nooit) slaagden zij erin om een ideale plek te vinden. In Val d'Illasi, op 350 meter boven zeeniveau creëerden zij de Vignety Monte Vegro, een wijngaard met een ideale expositie t.o.v. zon en wind en een terroir van kalkrijke klei die rijk aan mineralen is. Amarone komt van het Italiaanse woord Amaro wat bitter betekent. Voor deze naam is gekozen om een duidelijk onderscheid te maken met de zoete Valpolicella: de Recioto.

De druiven voor deze Amarone worden met de hand geoogst en in ondiepe houten kratten gebracht om daar in 4 maanden in te drogen. Dit droogproces reduceert het vochtgehaltein de druif waardoor een sterk geconcentreerde wijn gemaakt kan worden. Na een gisting van 40 dagen rijpt de jonge Amarone 24 maanden op nieuwe Franse barriques. De gezaghebbende Gambero Rosso waardeerde deze wijn met de hoogst mogelijke score, 3 rode glazen.

Intense aroma's van bosvruchten, kersen op alcohol, ceder, cacao, mokka, leder en een vleugje kruidnagel. Grote finesse en structuur, rijk, vlezig en complex waarbij de zuurgraad voldoende frisheid geeft en zijdezachte tannines de lange afdronk omhelzen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mai Dire Mai Amarone Della Valpolicella – Pasqua” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *