Pasqua Mai Dire Mai Valpolicella Superiore
Rijk in de neus met aroma’s van donkere kersen, vijgen en een vleugje bruine suiker. De smaak is krachtig, warm en het karakter van rood en donker fruit wordt aangevuld met impressies van kruiden, kaneel en kruidnagel. Zijdeachtige tannines omlijsten de lange afdronk.
Lekker bij
Bestaat uit
- corvina 50%
- corvinone 30%
- rondinella 10%
- oseleta 10%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Ligging wijngaard
In de heuvels op een hoogte van 350 meterWijnkaartbeschrijving
Aroma's van donkere kersen, vijgen en bruine suiker. De krachtige, warme smaak vult aan met impressies van kruiden, kaneel en kruidnagel. Zachte tannines omlijsten de lange afdronk.Wijnspijssuggestie
Heerlijke begeleider van pasta, risotto, gerechtenvan rood vlees en mooie rijpe kazen.Extra informatie
In de heuvels rond Verona, de stad van de ongelukkige gelieven Romeo en Julia, vinden we de geboortegrond van de Valpolicella. Binnen het gebied heeft de wijnbouwfamilie Pasqua lang gezocht naar de ultieme locatie en terroir voor dewijn die hun voor ogen stond. De eisen waren hoog gesteld maar onder het motto Mai Dire Mai (Italiaans voor Zeg Nooit Nooit) slaagden zij erinom een ideale plek te vinden. En wel in Val d'Illasi waar een gematigd klimaat heerst en de schaarse regenbuien hoofdzakelijk in de lente en herfst vallen. Op 350 meter boven zeeniveau creëerden zij de Vignety Monte Vegro, een wijngaard met een ideale expositie t.o.v. zon en wind en een terroir van kalkrijke klei die rijk aan mineralen is. De rijpe druiven worden met de hand geplukt, zorgvuldig geselecteerd, ontsteeld en zacht geperst waarna de most gist op een temperatuur tussen de 22° en 26° C. Na een rijpingvan 18 maanden op Frans eiken, vaten die hoofdzakelijk nieuw zijn of gebruikt van een eerdere oogst, vindt de botteling plaats. Rijk in de neus met aroma's van donkere kersen, vijgen en een vleugje bruine suiker. De smaak is krachtig, warm en het karakter van rood en donker fruit wordt aangevuld met impressies van kruiden, kaneelen kruidnagel. Zijdeachtige tannines omlijsten de lange afdronk.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.