per fles
€ 38,95
38,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pasqua Superbianco, Hey French: You Could Have Made This But You Did Not

Deze Superbianco uit Veneto is een multiblend van drie verschillende druivenrassen, uit vier verschillende oogstjaren. Hij heeft een expressieve stijl, komt krachtig over en is complex. Een wijn om rustig van te genieten en met mooie gerechten te combineren. Met deze Superbianco wil producent Pasqua de unieke eigenschappen van Soave laten zien. De druiven komen van verschillende wijngaarden van Mount Calvarina. De basaltbodem van vulkanische oorsprong vormt de basis van de minerale tonen in deze rijke, aromatische wijn.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

De druiven komen van verschillende wijngaarden op de Mount Calvarina. Ze hebben een zuidwestelijke expositie, hoogtes tot 600 meter en een basaltbodem van vulkanische oorsprong.

Wijnkaartbeschrijving

Deze krachtige wijn met minerale, florale, fruitige en nootachtige aroma's en fijne zuren past prachtig bij gevogelte met morieljes, gestoofd kalsvlees en gerechten met truffel.

Wijnspijssuggestie

Deze krachtige witte wijn is een aanrader bij gevogelte, kalfsvlees, rijke visgerechten, pasta met room en truffel en rijpe kaassoorten.

Extra informatie

Dit is in alle opzichten een bijzondere wijn. Het etiket kun je, op z'n zachtst gezegd, niet typisch Italiaans noemen. Het is dan ook ontworpen door de van oorsprong Cubaanse kunstenaar CB Hoyo, die al jaren de Franse nationaliteit heeft en in België woont. En dan de naam: 'Hey French: You could have made this but you did not'. Een statement naar de Franse wijnmakers. Maar nu gaat het alleen nog maar over de buitenkant. De inhoud is ook niet alledaags. Deze multi-vintage-blend, gemaakt van garganega, pinot blanc en sauvignon blanc, is samengesteld uit wijnen van vier uitstekende oogstjaren. De drie druivenrassen zijn afzonderlijk verwerkt, maar ondergingen dezelfde behandeling van korte koude inweking, vergisting bij relatief lage temperatuur en een gedeeltelijke malolactische omzetting. 10% van de wijn rijpte in eikenhout: na zes maanden houtrijping rustte de assemblage in vaten van roestvrij staal. Afgelopen jaar zijn de 'basiswijnen' uit 2013, 2015, 2016 en 2017 geassembleerd. Met deze wijn wil producent Pasqua de unieke eigenschappen van Soave en van de diverse wijnbouwers laten zien. De druiven komen van verschillende wijngaarden van Mount Calvarina bij Soave. De basaltbodem van vulkanische oorsprong verklaart de minerale stijl van deze krachtige, expressieve wijn. In de neus zijn naast florale aroma's ook kamille, hazelnoot, citrus en tropischfruit te ontdekken. Een wijn om voor te gaan zitten en bij mooie gerechten te drinken. Deze Superbianco is bijna op dronk en zal zich de komendejaren verder ontwikkelen.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pasqua Superbianco, Hey French: You Could Have Made This But You Did Not” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *