per fles
€ 10,75
10,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Pasqua Valpolicella – Colori Di Italia

De Pasqua Valpolicella komt uit wijngaarden in het Noorden van Verona, in het hart van het uitgebreide Valpolicella gebied. De wijn is zacht, vol en fruitig met kruidige, nootachtige tonen in de smaak. De geur doet vrij intensief denken aan leer.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Deze wijn komt uit de wijngaarden in het Noorden van Verona, in het hart van het uitgebreide Valpolicella gebied. De bodem betaat uit slib, klei en kalksteen.

Wijnkaartbeschrijving

De wijn is zacht, vol en fruitig met kruidige, nootachtige tonen in de smaak.

Wijnspijssuggestie

De wijn past goed bij smakelijke gerechten zoals risotto, pasta en tagliatella of bij gebraden vlees wild en kaas.

Extra informatie

De druiven worden zachtjes geperst, daarna laat men de schillen gedurende 12 tot 15 dagen macereren, terwijl men de massa regelmatig remonteert. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuurvan 25 tot 27 graden. Daarna volgt de malolactische fermentatie. De wijnen blijven 2 tot 3 maanden op fles voor klaring.


De Pasqua Valpolicella is robijnrood, heeft een mooie body en balans.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pasqua Valpolicella – Colori Di Italia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *