Pasqua Valpolicella – Colori Di Italia
De Pasqua Valpolicella komt uit wijngaarden in het Noorden van Verona, in het hart van het uitgebreide Valpolicella gebied. De wijn is zacht, vol en fruitig met kruidige, nootachtige tonen in de smaak. De geur doet vrij intensief denken aan leer.
Lekker bij
Bestaat uit
- corvina veronese 60%
- rondinella 20%
- corvinone 20%
Allergie informatie
- Bevat sulfiet
Italië
Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.
Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.
Ligging wijngaard
Deze wijn komt uit de wijngaarden in het Noorden van Verona, in het hart van het uitgebreide Valpolicella gebied. De bodem betaat uit slib, klei en kalksteen.Wijnkaartbeschrijving
De wijn is zacht, vol en fruitig met kruidige, nootachtige tonen in de smaak.Wijnspijssuggestie
De wijn past goed bij smakelijke gerechten zoals risotto, pasta en tagliatella of bij gebraden vlees wild en kaas.Extra informatie
De druiven worden zachtjes geperst, daarna laat men de schillen gedurende 12 tot 15 dagen macereren, terwijl men de massa regelmatig remonteert. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuurvan 25 tot 27 graden. Daarna volgt de malolactische fermentatie. De wijnen blijven 2 tot 3 maanden op fles voor klaring.
De Pasqua Valpolicella is robijnrood, heeft een mooie body en balans.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.