per fles
€ 8,60
8,00
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Petit Baron Rose

Heerlijk druivig bouquet met een frisse vleug van citroen die zich voortzet in de levendige smaak. Voor het einde van de gisting wordt geen sulfiet aan de most toegevoegd. Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine uil,afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, wijngaarden en vinificatie staan hier hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan.

Kenmerken

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Qua omzet en volume zijn zij ook één van de grootste producenten. Concurrentie hierin heeft Frankrijk voornamelijk van Italië en Spanje. Al eeuwenlang maken franse wijnmakers wijnen zeer uiteenlopende wijnen van zeer hoog niveau. Veel andere landen proberen dan ook te leren van de kennis en ervaring die franse wijnmakers hebben.

Kijk hier voor meer informatie over wijnland Frankrijk.

Ligging wijngaard

Buzet, op een terroir van de kiezelhoudende boulbènes, klei en kalk.

Wijnkaartbeschrijving

Heerlijk druivig bouquet met een frisse vleug van citroen die zich voortzet in de levendige smaak. Geen sulfiet toegevoegd.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk als apéritief en goede maatjes met salades, kip-, kalfs- en varkensvlees en… aardbeientaart.

Extra informatie

Petit Baron is geboren in de ongerepte streek van Buzet waar een kleine beschermde uil afgebeeld op het etiket, als bewaker geldt van de wijngaarden. Zorg voor het milieu, de wijngaarden en vinificatie staan hoog in het vaandel. De filosofie van Les Vignerons de Buzet sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van Cordier waarmee men een samenwerking is aangegaan. Sinds de oprichting door Désiré Cordier in 1886, zet La Maison Cordier zich in voor het behoud van de waarden die hem dierbaar waren: collectieve kracht, gedurfde creativiteit en een honger naar ontdekking. Waarden die Cordier vandaag de dag nog steeds inspireren. Het zijn de passie van deze ambachtelijke wijnmakers, de gedrevenheid en vastberadenheid van iedereen bij Les Vignerons de Buzet en La Maison Cordier, die ze elk jaar dichter bij hun uiteindelijke doel brengen: zorgenvoor zowel de mens als onze planeet. Toewijding op elk niveau met steeds de consument in gedachten.
Petit Baron past dan ook precies in dit plaatje. De druiven worden 's nachts geplukt (koel druivensap) om de fruitigheid optimaal te behouden. Na een korte maceratie volgt een gistingvan 2 weken en rijpt de jonge wijn korte tijd op roestvrij stalen tanks waardoor aroma's optimaal bewaard blijven. Voor het einde van de gisting wordt geen sulfiet aan de most toegevoegd. Jong drinken is het parool. Heerlijk druivig bouquet met een frisse vleug van citroen dat zich voortzet in de levendige smaak.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Petit Baron Rose” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *