per fles
€ 33,15
32,55
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Piedra Negra Gran Malbec

De eerste impressies zijn tonen van rood fruit (pruimen, bramen) gevolgd door een vleug van koffie en vanille. De stevige smaak is fruitig meteen zweem van viooltjes, afgerond met elegante tannines en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.

Deze Gran Malbec komt voor 5 % van de côt, een kloon van de malbec die deze premium wijn spanning en frisheid geeft. Een lage opbrengst van 3 hl/ha van 35 jaar oude druivenstokken draagt bij aan de hoge kwaliteit evenals een rijping van 15 maanden op Frans eiken.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Tonen van rood fruit (pruimen, bramen) en een vleug van koffie en vanille. De stevige smaak is fruitig, een zweem van viooltjes en afgerond met elegante tannines en een lange afdronk

Wijnspijssuggestie

Ideaal om te combineren met rund- en kalfsvlees opalle mogelijke manieren bereid, lamsvlees van de grill of uit de oven, varkensvlees van de grill, vleesgerechten met truffel of andere paddestoelen

Extra informatie

Ondanks zijn status als buitenlander was François Lurton de eerste die in Argentinië met het druivenras malbec van start is gegaan. Als pionierstichtte hij in de Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw. Daarbij werd hij geholpen door het relatief droge klimaat waarin de druiven groeien en er daarom sowieso weinig bestrijdingsmiddelen en anti-schimmel producten nodig zijn.


De van oorsprong Franse malbec is hier op (1100 meter!) hoogtestage in de Andes en dat doet hem goed. De intensiteit van het zonlicht in de hooggelegen wijngaarden helpt mee om tot heerlijke resultaten te komen met fans over de hele wereld die houden van lekkere sappige wijnen met veel zwart en rood fruit en een zacht mondgevoel.


Deze Piedra Negra Gran Malbec komt voor 50% van de côt, een kloon van de malbec die deze premium wijnspanning en frisheid geeft. Een lage opbrengst van 30 hl/ha van 35 jaar oude druivenstokken draagt bij aan de hoge kwaliteit. De klassieke vinificatie en een rijping van 15 maanden op Frans eiken (50% nieuw en 50% vaten van 1 eerder oogstjaar) zorgen voor de finishing touch.


Proefnotities: De eerste impressies zijn tonen van rood fruit (pruimen, bramen) gevolgd door een vleug van koffie en vanille. De stevige smaak is fruitig met een zweem van viooltjes, afgerond met elegante tannines en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Piedra Negra Gran Malbec” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *