per fles
€ 11,40
10,80
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Piedra Negra Malbec Alta Colleccion

In de neus aroma’s van zomers rood fruit met een touch van zwarte peper. Het fruit en de zachte tannines zorgen voor volume, een harmonieuze structuur en een lange afdronk die omlijst wordt door tonen van koffie.

Tijdens de vinificatie, waarbij de most fermenteert onder inheemse gisten, krijgt frisheid en levendig fruit voorrang boven concentratie. Een deel van de jonge wijn rijpt op Frans eiken die bij twee eerdere oogsten zijn gebruikt.

James Suckling beoordeelt de wijn steevast met 9 punten of meer.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Aroma's van rood fruit met een vleugje zwarte peper. Het fruit en de zachte tannines zorgen voorvolume, een harmonieuze structuur en een lange afdronk met tonen van koffie.

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij carpaccio, paëlla, Iberico ham, rode paprika gevuld met kaas en bij vele andere vleesgerechten.

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van deAndes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte.


Pionier François Lurton stichtte in deze Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw.


De malbec voelt zich uitstekend thuis in dit warme en droge klimaat. De vaak mopperige tannines in Franse malbec wijnen ontwikkelen zich in Argentinië juist tot een zonnig humeur. Deze wijn is daar een mooi voorbeeld van. De Alta Colección range wordt met dezelfde nauwgezette zorg verbouwd en gevinifieerd als de andere wijnen van bodega Piedra Negra.


Bij de Piedra Negra Malbec krijgt tijdens de vinificatie, waarbij de most fermenteert onder inheemse gisten, frisheid en levendig fruit voorrang boven concentratie. Een deel van de jonge wijn rijpt op Frans eiken die bij twee eerdere oogsten zijn gebruikt.


Proefnotities: In de neus aroma's van zomers rood fruit met een touch van zwarte peper. Het fruit ende zachte tannines zorgen voor volume, een harmonieuze structuur en een lange afdronk die omlijst wordt door tonen van koffie.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Piedra Negra Malbec Alta Colleccion” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *