per fles
€ 10,50
9,90
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Piedra Negra Pinot Gris Alta Colleccion

Heerlijk fris bouquet met impressies van limoen encitroen. Aansprekende frisse, knisperende zuurgraad met delicate aroma’s van witte bloemen en een mooie aanhoudende aromatische afdronk. De Alta Collección range wordt met dezelfde nauwgezette zorg verbouwd en gevinifieerd als de andere wijnen van bodega Piedra Negra.

James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordelen dewijn steevast met 9 punten of meer.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Argentinië

Argentinië is het grootste wijnland van Zuid-Amerika. De wijnranken groeien met name tegen de oostelijke hellingen van de Andes in het westen van Argentinië. Het bekendste wijngebied is de Mendoza.

De bekendste witte wijnen worden gemaakt van de torrentés, de chardonnay en sauvignon blanc druiven. Qua rode wijn is de malbec het meest geproduceerd. Met zijn dikke schil zorgt deze druif voor robuuste wijnen, die goed samengaan met de Argentijnse keuken.

Ligging wijngaard

Op 1100 meter hoogte

Wijnkaartbeschrijving

Heerlijk fris bouquet met impressies van limoen encitroen. Aansprekende frisse, knisperende zuurgraad met delicate aroma's van witte bloemen en een aanhoudende aromatische afdronk.

Wijnspijssuggestie

Heerlijke omlijsting van salades, tapas, meloen met Iberico ham en komkommer velouté met gember.

Extra informatie

De Argentijnse wijngebieden liggen ongeveer duizend kilometer landinwaarts, aan de voet van de Andes. Het is er droog, zeer droog zelfs. Dat er geen woestijn is ontstaan, is te danken aan het smeltwater uit de bergen. De belangrijkste wijnprovincie is Mendoza die onderverdeeld is in vijf regio's waarvan Valle del Uco de beste wijnenproduceert. Ondanks de hitte wordt dit gebied als koel aangemerkt dankzij de ligging op 1100 meter hoogte. Pionier François Lurton stichtte in de Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra.


Op basis van zijn expertise die hij over de hele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw. De Alta Collección range wordt met dezelfde nauwgezette zorg verbouwden gevinifieerd als de andere wijnen van bodega Piedra Negra. Lurton was de eerste die de pinot gris in Argentinië plantte en ging gebruiken als alternatief voor chardonnay.


Voor de Piedra Negra Pinot Gris Alta Collección wordt de most op moderne wijze gefermenteerd met geselecteerde gisten onder gecontroleerde lage temperatuur. Vervolgens drie maanden rijping op zijn lie in roestvrij stalen tanks wat de wijn body geeft. James Suckling en Master of Wine Tim Atkin beoordelen de wijn steevast met 90 punten of meer.


Proefnotities: Heerlijk fris bouquet met impressies van limoen en citroen. Aansprekende frisse, knisperende zuurgraad met delicate aroma's van witte bloemen en een mooie aanhoudende aromatische afdronk.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Piedra Negra Pinot Gris Alta Colleccion” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *