per fles
€ 18,35
17,75
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen
Niet op voorraad

Poggio Alle Fate – Castello Di Albola

Helder strogeel, intens en fruitig bouquet waarin appel en citrus naar voren komen. De smaak geeft een plezierig vervolg: droog en harmonieus waarbijde frisse zuren zorgen voor een schone afdronk. Poggio alle Fate, Italiaans voor Heuvel van de Feeën, is een verwijzing naar de mystieke, verborgen kwaliteiten van een klein perceel wijngaard van slechts 3,2 hectare met een mooie terroir die o.a. rijk is aan mineralen. Vanwege dehoge ligging op 68 meter heerst hier een koel microklimaat.

Kenmerken

Bestaat uit

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Italië

Italië is een van de oudste wijnlanden van Europa en ook nog eens de grootste wijnproducent ter wereld, soms afgewisseld door Frankrijk. Door de enorme kennis en ervaring komen hier fantastische wijnen vandaan.

Wat Italië bovendien uniek maakt, is de enorme verscheidenheid aan inheemse druivenrassen die gebruikt worden in de wijnen. Door grote klimaatverschillen kunnen veel verschillende druiven groeien en rijpen.

Ligging wijngaard

Toscane (omdat Chianti Classico benaming alleen voor rode wijn gebruikt mag worden). Op de Poggio alle Fate, de Heuvel van de Feeën, op een hoogte van 680 meter

Wijnkaartbeschrijving

Intens en fruitig bouquet waarin appel en citrus naar voren komen. De smaak geeft een plezierig vervolg: droog en harmonieus waarbij de frisse zuren zorgen voor een fijne afdronk.

Wijnspijssuggestie

Fraai als aperitief en daarna goed te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren en wit vlees zoals kip, kalfs- en varkensvlees. Ook smakelijk met romige witschimmelkazen.

Extra informatie

Poggio alle Fate, Italiaans voor Heuvel van de Feeën, is niet alleen een sprookjesachtige verwijzing naar het heuvelachtige landschap rondom Castello di Albola, maar meer nog naar de mystieke, verborgen kwaliteiten van een klein perceel wijngaard van slechts 3,2 hectare met een terroir die samengesteld is uit mergel, rode kleiachtige schalie en rijk is aan mineralen. Vanwege de hoge ligging op 680 meter heerst hier een koel microklimaat. Perfecte condities om een fraaie Chardonnay te kunnen maken. En dat in het hart van het o zo rode Chianti Classico district. De pluk is handmatig en de druiven worden met grote zorg gevinifieerd. Na een zachte persing volgt de alcoholische fermentatie op lage temperatuur (18° C) om de frisse en fruitige karakteristieken optimaal te behouden. Hierna volgt de malolactische gisting en, alvorens te worden gebotteld, een lagering van 6 maanden, 85% op roestvrij staal en 15% in barriques. Proefnotities: Helder strogeel, intens en fruitig bouquet waarin appel en citrus naar voren komen. De smaak geeft een plezierig vervolg: droog en harmonieus waarbij de frisse zuren zorgen voor eenschone afdronk. Op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar tot 8 - 10 jaar na de oogst.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Poggio Alle Fate – Castello Di Albola” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *