per fles
€ 27,40
25,15
Deze prijs per fles is gebaseerd op een afname vanaf 12 flessen

Quinta Da Romaneira Tawny Port 10 Years Old

  • Van prestigieus Douro-huis Quinta da Romaneira
  • Prachtige balans tussen rijpingstonen en frisheid
  • Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen

De Quinta da Romaneira Tawny Port 10 Years Old is een verfijnde Tawny met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.

Kenmerken

Lekker bij

Allergie informatie

  • Bevat sulfiet

Portugal

Portugal staat met name bekend om de port. Port is een versterkte wijn, wat inhoud dat er extra alcohol is toegevoegd.

Port wordt gemaakt in verschillende stijlen: Ruby port, vintage port en tawny port. De grootste verschillen in deze stijlen worden gemaakt door de periode van rijping en de plek waar de druiven vandaan komen. Wordt de port gemaakt uit een blend van meerdere jaargangen, of komen ze juist van 1 oogst? En komen ze uit verschillende wijngaarden, of alleen uit de beste of zelfs uit 1 wijngaard? Dit biedt zeer veel verschillende variaties.

Wijnkaartbeschrijving

Licht taankleurige Port met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Nuances van

Wijnspijssuggestie

Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.

Extra informatie

Quinta da Romaneira is het op één na grootste huis van de Douro. Het wijngoed telt maar liefst 412 hectaren land, dat zich ruim drie kilometer uitstrekt langs de meanderende overs van de Douro-rivier. Zo’n 86 hectaren is beplant met historische wijngaarden, die aangelegd zijn in terrassen op de adembenemend steile hellingen van de rivier.

Vanwege de steilte van de hellingen worden alle wijngaarden met de hand onderhouden en bewerkt. Om topkwaliteit wijn en port te maken, kiest eigenaar Christian Seely ervoor alle percelen met hun eigen unieke microklimaat apart te verwerken in de kelder. Ook houdt hij de opbrengsten extreem laag, wat zorgt voor druiven met veel concentratie.

Deze complexe en verfijnde Tawny is een blend van Ports met een gemiddelde leeftijd van tien jaar oud. Hij is gemaakt van touriga nacional, tinta roriz, touriga franca en tinta barroca. Eenmaal geoogst worden de druiven op traditionele wijze met de voeten getreden. Na de vergisting rijpt de wijn in gebruikte houten vaten van 640 liter, tot het moment dat de wijn de juiste leeftijd heeft bereikt om in de uiteindelijke blend gebruikt te worden.

Deze werkwijze geeft een prachtige, elegante stijl Tawny, met rijpingstonen van gedroogd fruit, specerijen en karamel. De levendige frisheid ondanks de leeftijd van de wijn is opvallend, en de signatuur van de Tawny’s van Romaneira. Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen, ook bijzonder geschikt als contemplatiewijn.

Drinken bij
Heerlijk bij noten- en chocoladedesserts of gerijpte harde kazen.

Proefnotitie
Licht taankleurige Port met een complexe, gerijpte geur van pruim, dadel, tabak, rozijnen en karamel. De smaak is delicaat en volzoet met gedroogd fruit, zachte tannine en milde zuren. Nuances van vijg, pruimedant en ceder in de aanhoudende finale.

Houdbaarheid
Vanaf de botteling op dronk en na opening tot 6-8 weken houdbaar (mits koel en donker bewaard).

Onderscheidingen

  • Jancis Robinson MW - oktober 2023: Good Value | 17/20 punten | Artisanal

  • James Suckling: Outstanding 95 puntenBeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta Da Romaneira Tawny Port 10 Years Old” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *